Sunday, December 29, 2013

DaH SaH PreGNanT...


As salam..alhmdulillah...
setelah beberapa hari.CM tekad nak buat lagi skali UPT..
akhirnya..




POSITIF jugak...alhmdulillah...

jadi kesimpulan drp dua2 UPT..dua2 positif..hehehehe



Alhamdulillah Ya Allah..jika benar aku mengandungkan hambaMU ini..
Kau kuatkanlah dia untuk terus hidup di dalam rahimku ini..
Kau jadikanlah dia hambaMU yang taat dan patuh padaMU selamanya..
Kau sempurnakanlah sifatnya dan akhlaknya..
Supaya kelak dia dapat menjadi pembela agamaMU..
Amin Ya Rabbal alamin...

Syukur tidak terhingga padaMu Ya Allah..
Bila dah bagitau hubby pasal UPT yang pertama ari tu pom die happy sgt2..ni kan pulak UPT yg kedua..lagi la die happy..die pom mcm xprcaye dah nk jadi papa tahun ni...alhmdulillah..
CM akan jaga baby anugerah Allah ni sebaik mungkin,,
walaupom masih trlalu awal, CM dh kene hati2 dan jaga dengan sebaik mungkin supaya kandungan ni kuat hingga membesar dan tiba masa bersalin nnt..in syaAllah...
smoga smuanya berjalan dgn lancar..amin Ya Rabb..






Friday, December 27, 2013

AKhiRNya...


As salam...
SYUKUR ALHAMDULILLAH YA ALLAH..
DI ATAS ANUGERAH INI...

Alhamdulillah..
setelah beberapa hari rase lain macam..
siap mimpi dukung  baby lagi..
akhirnya..CM tekad nak beli UPT kt watson..hehe..
CM dah buat Urine Pregnancy Test sndirian berhad..
AKHIRNYA...tadaaa...



POSITIF???!!!

alhmadulillah..rase gembira dlm hati ni..
rase xprcaye pom ade..hehe

tapi ape pom CM tetap positifkan fikiran supaya benda ni xpasti lagi..
cume anggap ianya ada so kne jage diri elok2..
kene tunggu dulu period bulan ni datang ke tidak..
kalau lambat seminggu,CM akan buat lagi skali..
kalau kire dlm minggu ni patutnye CM dah period..tp xde lagi..
so tunggu bberapa hari lagi buat UPT kedua...hehe

ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH.


Sunday, December 22, 2013

PeRuT

As salam semua..
ari ni nk cite pasal perut..
hehe..pasal perut pom nk cite ke?hehe
alaa..biarla ni kan blog CM..suke ati CM la nk cite ape pom..
pasal perut pom jd kenangan indah jugak tau..

Jeng Jeng Jeng..

Dalam 2 3 hari ni, perut CM dh rase lain mcm,..
rase mcm da ade isi..hihi
rase kejang je..
xtau lagi betul ke x..
tapi rase lain macam la..
selera makan pom mkin brtambah sejak lepas majlis belah suami ari tu lagi..
ingatkan biase je,.tapi mkin lame mkin brtmbah selera mkn yg luarbiase,...
beru mkn 1 jam kemudian lapar balik..aishhh...pe sudah jadi ni..

nak kata pregnant xde lak rase loya..muntah..pening ke ape..
tu yg buat xtau je..
tp stiap pe yg CM mkn CM hati2 la..
xde la mkn benda2 yg tajam mcm nenas ke ape ke..
mmg dah brsedia klu dah pregnant pom..xde lak nk merancang ke ape..
klu Allah nk bagi rezeki baby tu dlm ms trdekat ni syukur Alhamdulillah..hehe

pe pom..tunggu je la tindakan CM seterusnye,..,hehe..TATA

Tuesday, December 3, 2013

PRe HoneYMooN 6 2013 : Pantai Teluk Cempedak,Kuantan


As salam..da abis majlis belah suami..
Sebelum banjir menjelang, kitorang sempat lagi g jalan2 kt Teluk Cempedak..
Tapi xleh la nk main2 air  pantai sgt la sbb angin yg kencang dan ombak bergelora..
amik gmbr n tgk pmndangan je la..huhu..
Alhamdulillah..



Friday, November 22, 2013

PRe HoneYMooN 5 2013 : Pantai Bukit Kluang, Besut



As salam semua..
dah musim cuti skolah ni..
klu seorg cikgu mmg xsah lah klu x brcuti kan..
tp stakat ni CM xde lak brcuti kt luar..
cume slalu p jln2 ade lah..
pre honeymoon x abis2 lg ni...hihi
agak2 nye ble p brjalan je kt mane2 dgn suami tu dikire honeymoon la tu kot..hehe
tp xpe la..
suke ati mak la kan nk letak tajuk pe n nk tulis pe..hehe..
pe yg penting CM gembira tulis n kongsi kt blog ni utk dijadikan knangan buat kami..
nnt da ade anak2, diorg leh baca kisah mama n papa diorg kt dlm blog ni..
in sya Allah..

So, dah melalut pangjang ni..
sebenarnye nk cite pasal tempat yg kami p jln2 ni haa..
nama tempat ni...PANTAI BUKIT KLUANG

Klu korang search dlm tenet mesti ade kan..
tempat ni dlm kawsan kampung CM iaitu BESUT..
kt BESUT ni mmg ade byk pantai..
almklumlah GANU KITERRR KANG!!!

Pantai Bukit Kluang ni jgk brdekatan dgn IPG Kampus Sultan Mizan..tempat CM blajar slama 5 thn stgh..
slain itu, ianya brdekatan jgk dgn Institut Latihan Islam Malaysia (ILIM) dan MRSM ULUL ALBAB KOTA PUTRA....
Klu nk search dlm GPS. cari je landmark2 tmpat yg brdekatan dgn pantai ni insya Allah jumpe..
Jom la layan gambar2 lak ye..hehe





Cantik kan prmandangan kt sini kan?kan?kan?
CM amik gmbr ni waktu petang dlm kul 5 ptg -7 mlm..
time ni mmg ramai org datang..hehe
mmg ssuai dijadikan tmpt rekreasi brsama kluarga atau kwn2 atau suami isteri..
dah la airnye pom bersih..
ceh ceh ceh mcm lah bru pegi..
CM dh byk kali pegi tp kali lain mc sket prasaannye sbb pegi dgn hubby trsyg..hihi..
Hubby mmg suke berposing mcm model gitu..haha..
time2 rindu kt die leh la tgk gmbr die brposing cmni..hahahhhahahahhaha







Ade bakat jd model x hubby CM ni??hihihi
ape pon bakatnye, CM sokong je..hehe











Indahnya brsamamu abang..
Setiap waktu dan ketika..
Menjadi kenangan terindah dalam hidup kita..
Semoga hubungan suci ini sentiasa tersemai benih2 cinta..
Yang sentiasa mekar bunganya..
Walau diri kita dimamah usia..
Semoga kekal sentiasa..
Teruskan bercinta selamanya...
In sya Allah..


Ape lagi..jom melawat PANTAI BUKIT KLUANG...
Let;s Visit TERENGGANU..jommmm..
hihihi..ok TATA..jumpe lagi ye (^_______^)

Saturday, November 16, 2013

LaYaN EmoSi DeNgaR LaGu TaHaJuD CinTa







Kau datang ketika duka

dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga





Ku haus di tengah laut
lemas mencari tempat berpaut
kirimkan aku kekuatan
serta pedoman di kesesatan



Ku sunyi dalam gembira
perih pedih tanggung derita
sungguh aku bukan wali
yang suci dari hina dan benci



Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga




Terlalu lama aku mencuba
terlalu banyak
cinta yang ku damba
tiada yang sempurna
hanyalah fana
Tuhan, ampuni hamba-Mu




Kau datang ketika duka
dan bintang bercahya
tunjukku ke jalan syurga




Ku rebah di dada malam
memecah dendam yang lama diam
ku tanggalkan baju dunia
dakapku dengan selimut syurga
ya Tuhanku hanya padamu
tempat mengadu segala rindu
limpahi ku rahmat kasihmu
dalam tahajjud cinta bersujud









Tuesday, November 12, 2013

LAWATAN TAHUNAN SKTB 2013


As salam semua..ari ni CM nk update pasal program sekolah utk tahun 2013..
Alhamdulillah CM berpeluang utk join Lawatan sekolah tahun ni..
sbelum ni xbrpeluang pom sbb ade hal yg xleh nk elak..hehe
Lawatan tahun ni brkonsepkan MESRA ALAM..and why??
Becoz..murid2 telah didedahkan dengan alam smulajadi contohnye HUTAN, SUNGAI, GUNUNG, GUA dll..hihi

Ok..now nk ceghite ttg tentatif prjalanan kami..cehwah mcm cte karangan lak..hehe
Dalam kul 8.10 pg..kami bertolak dr sekolah ke SUNGKAI..

Sampai kt SUNGKAI dalam kul 9 lebih,kami cari sarapan pagi kt kedai mamak ni..hehe


Pastu..kami pom bertolak ke lokasi pertama iaitu SUNGAI KLAH HOTS SPRING..
Ok klu nk tahu pasal tmpat ni uols leh tgk dlm google je..cntik tempat die..hehe

Guru pengiring utama iaitu Tn haji Rozali b Din yg byk brsusah pyah utj jayakan lawatan ni..


Ni guru2 pengiring yg lain trmasuk lah CM, Ckgu Waridah, Ustz Ridzuan dan Ckgu Yaki..



dah smpai kenalah daftar masuk dulu..

DEWASA = RM 12
KANAK-KANAK = RM 10

Oleh sebab CM p nga rombongan sekolaah dpt la diskaun RM 2..diorg kire harga KANAK2 jugak...hehe..
bagus kan..nnt uols leh la join skolah mane2 nk buat lawatan ke sini..hihi


nak masuk kne naik train kecik dulu..hehe..tp jaraknye dr pintu masuk xdela jauh sgt..jalan kaki pom bleh..cume diorg dh sdiakn train ni,naik je la kan..hehe




masuk je kawasan ni..wahhhh..cantik sangatttt..ni kawasan kolam air sejuk..kolam air panas kt tmpat lain lak..


bukan main seronok diorg ni main air..amboi jelesnye cikgu..huhu


sempat brgambar brsama PK KoKu, Kak Waa..




bergambar je la nga diorg ni walau separuh badan je berendam..hehe
alasan baju extra trtggal dlm bas..
xpe lenkali leh p berendam nga hubby lak..hehe



ok..dh abis main air kt kolam air sejuk, murid2 main air kt Kolam air panas lak..
tp xdela panas sgt..suam2 je..hehe



Da abis main smua air..kitorg gerak lak ke GUA TEMPURUNG..






Fuhh..penat giler naik tangga kt dlm gua ni..ase nk pitam pom ade..

Pastu kami terus gerak ke Tmn Rekreasi Gunung Lang...
alaa..tmpat yg CM p dating nga hubby dulu..hehe










Dah penat berjalan dr pg sampai malam bru balik..huhu..Alhamdulillah..
walaupom penat, CM happy sgt2  sbb brpeluang p lawatan dgn ank2 murid CM..
smoga lawatan kali ini bermnfaat utk diorg..ok TATA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi