Thursday, December 25, 2014

Hasif Arsyad 4 months old (CMHA ParT 9)


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..25 Disember 2014 genap umur Arsyad 4 bulan..sekarang ni Arsyad dah pandai meniarap sndiri..dh panda main cekuchak..pandai gurau2..pandai mnjerit smpai trkejut mamapapa..pandai bebel2..pandai menyembur..hehe..Alhamdulillah..smoga anak mama sntisa cergas,cerdas,sihat, cerdik pandai..hehe..amin Ya Allah

Arsyad 4 bulan


















Monday, December 22, 2014

RuMaHKu BaNJiR


As salam..dah lame x update kt blog ni kan..dh berhabuk bersawang sgala bagai..huhu..xsempat nk update sbb sibuk uruskn baby kan..hehe..

So kali ni CM nk ceghite pasal banjir ari tu..rumah CM di Besut pom kne banjir tapi kawasan umah je lah..alhamdulillah nasib baik air x masuk dlm umah..dlm kete..risau dibuatnye..sbb xpenah2 lg berlaku cmtu sbelum ni..thn lepas banjir,air kt kawasan luar pagar umah je..tapi thn ni air melimpah smpai satu tangga lg nk masuk dlm umah...SUBHANAALLAH..MASYAALLAH..ASTAGHFIRUALLAH...

Bile dh kemuncak tu, mmg elektrik pom dh kne tutup la sbb xnk brlaku masalah lain lak..satu daerah bergelap kot asenye..xtau lak kt daerah lain..huhu..dlm 3 hari 2 mlm jgk la xde elektrik..sbb tu muka baby Arsyad pom dh naik bintik2 merah..nak kate ruam ntah la..nak kata kne gigit nyamuk makin besar tompok2 merah tu..huhu..kesian Arsyad..sbb malam tu dh bergelap..jd xnmpak pe yg telah menggigit mukenye..nasib baik keesokan harinye air dh mule surut..dh leh p klinik jumpe doktor..

Doktor ckp Arsyad kne gigit nga binatang..tp xtau binatang pe..huhu..tp xleh nk bg ubat yg kuat sbb masih baby lg..xpe la,.janji doktor bg ubat utk kurangkan merah2 tu..

Ok..kt bwh ni gambar umah CM mase banjir ari tu..jom tengok..hehe





Hmm..cmtu lah keadaan umah CM yg telah dilanda banjir..ape pom CM bersyukur dgn sgala ape yg berlaku,,CM bersyukur jgk keadaan banjir di kawasan umah CM x seteruk kawasan umah org lain..stiap musibah yg melanda ade hikmah disebaliknya.insyaALLAH..musibah drp banjir,baby Arsyad yg kena..tapi xpe la..smua tu ujian buat mamapapa die..kami redha YA Allah..smoga Arsyad anak mamapapa kembali pulih sperti biase ye sayang..amin Ya Allah..

Ni la gmbr muka arsyad yg kena gigit nga ape ntah..huhu..kesian anak mama ni..binatang mane la yg suke gigit muka anak mama ni..huhu


 Ni ubat yg CM dpt drp klinik,,.alhamdulillah kulit muka Arsyad bertambah baik walaupom lambat..xpe la ..janji ade perubahan,,


Sekarang ni muka ARsyad dh ok dah sket walaupom xnmpak kesan mendadak sgt sbb ubat xkuat pom..biase la baby kan..mamapapa die kne byk bersabar..huhu


Ok la..tu je nk update utk kali ni..lenkali cite lg..hehe..TATA


Thursday, December 4, 2014

For My Little Mujahid (CMHA ParT 8)


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."


As slm semua..alhamdulillah CM dan bby Hasif Arsyad sihat2 aje..hehe..kali ni nk update pasal baby la ofkos..hihi..CM beli mainan mcm2 utk Arsyad..utk prkembangan mental dan fizikal die jgk..
CM percaya dgn menyediakan mainan yang bersesuaian dgn tahap perkembangan Arsyad, InsyaAllah Arsyad leh berkembang dgn baik,sihat dan cerdik nnt..itu salah satu impian utk my little mujahid..hihi..sebagai mama,CM sanggup buat pe sje demi kebaikan Hasif Arsyad..hehe..



  




Alhamdulillah Arsyad sukekan semua pe yg CM belikan..

For my little mujahid..mama dh belikan mainan dan keperluan lain utk Arsyad..

1.Rocker from qqbabyshop
2.Carseat from otakibaby
3.Mainan Crib from otakibaby
4.Mainan Playgro Giraffe from onebabyworld
5.Mainan Simple Dimple Mr Bear from onebabyworld
6.Mainan lain from onebabyworld
7.Lapik Stroller from onebabyworld
8.Busha from onebabyworld









9.Stroller



Pasni mcm2 lg mama nk belikan utk Arsyad..

Rase seronok lak bile nk belikan brg2 utk baby kan..xtau la knape..trlalu excited..mgkin sbb first time belikan smua tu utk die..ape yg penting CM nk yg terbaik utk Arsyad..

Mungkin bile Arsyad dh mkin besar ade brg yg nk kena ganti atau belikan yg lain plak..insyaAllah klu de rezeki lebih leh la CM belikan..

Brg seterusnye ialah nak belikan Arsyad BABY CARRIER..brand ape xtau lg..cume make sure beli yg ORIGINAL..jgn beli yg FAKE punye ye mummy..hehe..utk keselamatan anak kte kan xleh dibeli  dgn wang ringgit..insyaAllah..kenalah menabung drp sekarang kalau nk beli yg ORI punye..

Sekarang ni..Arsyad dh pandai buat mcm2..Alhamdulillah..anak mama makin sihat dan cerdik..



dah pandai isap jari..

dah pandai tgk kamera tau..siap posing seksi manje gitu..hihi

dah pandai meniarap dan buat mcm2 mimik muka..hahaha

Arsyad with his papa




Ok la..lenkali CM update lagi..TATA


Tuesday, November 25, 2014

Hasif Arsyad 3 months old (CMHA ParT 7)


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..25 November 2014 genap umur Arsyad 3 bulan..sekarang ni Arsyad dah pandai borak dan membebel byk2 tau..hehe..kalau ajak die borak mmg byk btol mulut die smpai mama papa xlarat nk layan..kalau tak dilayankan mule la die menangis mintak perhatian..hehe..biaselah anak kecik mmg cmtu kan..berat pom dh mkin bertambah smpai mama x larat dah nk dodoikan Arsyad..tp Alhamdulillah sejak die dah mkin besar ni die dah senang sket nk tdokan die...kdg2 tepuk2 je dh tdo dah tu pom kalau die kekenyangan dn pampers bersih la..hehe..senangla sket drp awal2 dulu..adakalanye mmg la ade jugak die susah nk tdo..biaselah anak mama ni kan bijak jadi dh pndai dah mengajar mama papa die..suh dodoikan die lame2..suh layankan die je..biaselah kan die masih dahagakan kasih syg mama papa die..mama papa sabor je la,,kdg2 kesian jgk tgk die nangis2 kan kite wak xtau je..bkn ap..xnk manjakan sgt anak mama papa ni..huhu

Alhamdulillah mama papa masih lg leh dodoikan Arsyad tanpa buaian..mama papa dodoikan Arsyad gune rocker je..kdg2 gune jgk katil tokmi tokbah belikan utk cucu2 die tu..leh jgk la membantu nk ulik malam2,,


Arsyad 3 bulan 

BERAT : 6.1 kg
PANJANG : 62.5 cm






Semoga Hasif Arsyad sentiasa sihat,cergas,cerdas,cerdik,aktif selalu k..smoga sntiasa dilindungi Allah drp segala malapetaka,bencana dan kejahatan makhluk2 di muka bumi ni..amin ya rabbal alamin..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi