Wednesday, March 19, 2014

CHeCKLisT UnTuK BaBy


Doaku untuk anakku


" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.



Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."


As salam semua..CM skrg dah pregnant 17 minggu..alhamdulillah..
Dah 17 minggu n hampir 18 minggu ni, CM dh prepare checklist utk baby CM..
Tu pom CM byk survey n surf dlm tenet..
CM bykkan bace blog-blog mom to be..
Saje nk tau n bace pasal pengalaman diorg ms buat prsediaan utk kelahiran baby diorg trutama baby first..
Kenalah byk membaca kan..kena byk tanye dan belajar dgn org yg dh brpengalaman..

So,CM dh start buat checklist dah skrg mengikut bulanan..
persediaan perlu dibuat awal2 supaya xde la kalut nanti klu dh last minute..
CM mmg jenis xleh buat kerja last minute..
smua benda nk kne prepare awal2 sbb kte xtau ape akn jadi pd masa akn dtg..huhu
Alhamdulillah..CM dh siapkan checklist utk baby..
Skrg ni ngah rancang nk start beli bile..hehe..ape pom kne ikut bajet bulanan jgk..
Smoga smuanye brjalan lancar..amin ya Rabb..


Thursday, March 6, 2014

IKuT MooD


As salam..dah lame xtulis blog ni..
dh berhabuk da nmpaknye..hehe
almklumlah..nk tulis blog skrg kne tgk mood..
klu mood rase nk menulis, leh la bukak..
klu x, xdenye nk bukak,,,huhu

Apepom CM sayang blog ni sbb tu nk kne tgk2 jgk blog ni dan tulis pe yg patut..hehe
smoga blog ni kekal cergas dan cerdas..amin ya rabb,..

Ok la..da tulis sket da kire ok la tu drp xtulis langsung...
kite jumpe lagi k..tata..
as salam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi