Wednesday, September 19, 2012

PeRCuBaaN PerTaMa

~As Salam..ari ni CM nak citer yg CM dah start minum susu ni..walaupun rasenye xbrape ngam dgn citarasa, tapi leh la minum..xdela smpai nk muntah..sedap la jgk cume xsesedap minuman ksihatan yg sblum ni..ape pom sje je nk mencuba..lgpom CM dh try minum Alpha Lipid Lifeline..alhmdulillah kulit muka mkin licin..ade prubahan jgk pd berat bdn..smua tu brlaku dgn izin Allah jgk..syukur sgt2..tp dh lame berenti minum Alpha Lipid tu, kulit muka kembali brmasalah..jd sebab tu CM nk cube minum susu ni lak..org ckp lg cepat brkesan..hehe..ape pom kne jgk brdoa pd Allah supaya usaha ini berbaloi dan berhasil..insyaAllah..Dia jua yg menentukan sgalanya..nak tahu kelebihan susu ni dgn lebih terperinci leh search dlm tenet ye..hehe ~




~ CM xsabar nk rase kberkesanan susu ni pd CM..arap2 menjadi la..smoga CM dpt kebaikan drp susu ni..insyaAllah..amin..~

Tuesday, September 18, 2012

CHeckLisTs FoR My E-DaY Part 4


As salam semua..tik tok tik tok..ade lg 2 bulan sbelum majlis tu..huhu..xlame dah tu..tp byk lg xbeli..yela..sgala prancangan utk bulan 8 dan 9 trgendala sekejap disebabkan musibah yg melanda..ape pom CM redha..

"TAK SEMUA YANG KITA RANCANG AKAN JADI KENYATAAN..KITA HANYA MERANCANG NAMUN ALLAH JUA YANG MENENTUKAN SGALANYA..."

so, jadinye kita kenalah sntiasa brsedia utk menerima sgala yg berlaku dgn hati trbuka krn itu adalah QADA' DAN QADAR DARIPADA ALLAH..ALLAH SAHAJA YANG MAHA MENGETAHUI APA YG TERBAIK DALAM KEHIDUPAN KITA..sentiasalah kita muhasabah diri atas setiap musibah dan ujian yang melanda..insyaAllah..


~Dah lebar bebenor bg ceramah lak..sbenarnye nk cite pasal checklist je pom..huhu..alhamdulillah ade jgk prbezaan drp checklist yg lepas..ade brg yg sudah dibeli..yg xbeli lg akan cube disettle kan sbelum cuti sekolah..mane yg perlu dibeli dulu,leh la CM beli dulu..hehe..(ape la yg aku melalut ni..huahuahuahua) ~


a.  tema                          - settle
b.   baju                         - pending
c.   Veil                          - pending
d.   Tudung                   - pending
e.   Shoes                       - pending  (xperlu kot)
f.   Make up                 - DIY (maybe my sis yg make up)
g.   Photographer        - DIY (ingat nk suh my sis je amik gambar)
h.   Mini dais  - yg ni pom settle sebab tumpang pelamin abg je..hehe
i.   Handbouquet         - DIY (barang2 xbeli lagi)
j.  Alas Dulang hantaran    - pending (GOLD + silver)
k.   Dulang hantaran       - (dah ade..kakak punye dulu..hehe)
l.  Doorgift/favors (dlm 100 org) - pending (xtau lagi nak bagi ape)
m.  Food/catering  - yg ni nk kena settle nga abg..share nga die la nnt..hehe
n.  Baju for him            - pending 
o.  Samping                    - pending 
p.  Table centerpice     - DIY (perlu ke?? tgk la nnt)  xperlu kot
q.  Accessories          - pending
r.  Hantarans
      * Ring n potpurri                    - pending
      * Chocolates                            - pending
     * Cupcake /cakes                    - pending
       *kasut cik abg                        - pending
        * songkok dan sejadah           - settle
        * Sireh junjung                       - pending
        * baju kemeja dan jeans        - settle    
        * hiasan hantarans                  - pending


~ Smoga smuanye akan brjalan lancar dengan izin dariNYA..amin..~


Monday, September 17, 2012

KaLaU BoLeH HaRi2 NaK HaRi RaYa

HOLA...as salam..hehe..dh nak abis syawal baru nak cite pasal raye ke??hahahaha..dh lame nak post ni..tp xsempat2..huhu..ari tu kan CM sakit..xde mood nk tulis pe2..huhu..skrg baru okay sket..now..jom tgk photos' raya femili CM..hehe..sje je nk share happiness kt blog ni..hehe..bestnye saat2 ni..smua adik bradik n kluarga brkumpul..kalau boleh hari2 nak mcm ni..huhu



my eldest bro...hihi
my sister...hihi

my bro in law..
sape la yg cute ni..hihi

my chubby sis..


my "songong" sis..
pasangan yg masih hangat bercinta...peewittt

mintak maaf, pastu esok lusa buat balik..pastu dh tiba hari raya thn dpn, mintak maaf lg..pastu buat balik..bla bla bla bla

my loves..xcukup sorg..huhu

mujur bg duit raye..ishhh

my niece, adawiyah about 1 years old

hehe..lebih kurang je..hehe

suasana di kampung nenek di meja makan..hehe..mcm2 adaaaa

my relatives..

aksi2 ketika mencekik..

with my cousin

nk balik pom siap posing lg ni sorg..cute lak yg kt blakang tu kan..hehe

itulah sedikit kisah gambar raya CM..tata

smoga bjumpa lagi tahun dpn ye aidilfitri..insyaAllah berdua lak..hehe..aminn

photos from my sis,hazirah abdullah ..tengkayu laaaaaaaa....hahaha

DaTinG 1 JaM



~ As salam..hari ni amat bermakna utk CM walaupom sekejap cuma..huhu..selama hampir 2 thn xjumpe, akhirnya kami berjumpa di SOGO, K.Lumpur dlm pukul 1 tghari..hehe..alhmdulillah..CM n family dating nga cik abg n his family..gembiranya tak terkata, Allah shj Yg Maha Mengetahui..yela bukan senang nk jumpe cmni..kitorg brcinta tak mcm org lain..org lain brcinta siap p dating hari2,kdg2 ade jgk dlm sebulan skali..tp kitorg dlm setahun tu belum tentu dpt jumpe..huhu..tapi kadang2 ade jgk baiknye kan..jumpe slalu nnt boring lak asyik2 mngadap muka yg same je..huhu..tapi xtau la bg org lain..lain org lain pndapatnye kan..huhu..ape pom jumpe nga cik abg ari ni pom amat brbaloi sbb die leh kenal my femily jgk..lpas ni xdela segan2 lg dah..hehe..lgpom dh byk perubahan kt diri cik abg, alhmdulillah sempat lg tgk n jumpe die dpn mata..huhu ~

~ Just nk kongsi dlm blog ni je..nnt kitorang dh kawen insyaAllah leh tgk balik ape yg telah trcatat blog ni..hehe..smoga kami dpt disatukan dgn ikatan suci prkahwinan..xsabar nk tunggu saat itu..hurmmm...~


~ SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN..hehe..PERNIKAHAN ITU TERLALU INDAH..sampai xsabar2 nk ke arah itu..smoga apa yg dilakukan ke arah itu diberkati ALLAH..niat semestinya KERANA ALLAH..BARULAH INDAHNYA TERASA..insyaAllah..amin..~


sweet memory with you..huhu


Wednesday, September 12, 2012

RinDu DaTaNg LaGi..


~ Alhamdulillah..Assalamualaikum smua..CM kembali lg..dh lame xtulis entry dlm blog ni..CM baru je sembuh sepenuhnye dr excident ari tu..THANK YOU ALLAH!!!...dah nk hmpir 3 minggu cuti je sbb kaki kanan xsembuh sepenuhnye lagi..mmg la hnya terseliuh tapi yg sakitnye CM yg tanggung..mgkin ade org lain ckp " ek eleh terseliuh je pom, cuti bukan main lame.." huhu..kuang asam jawa la klu ade org ckp cmtu..cube die yg rase pe yg CM rase mase sakit tu..baru padan muke..huhu..kaki ni bukan hnya trseliuh tp trkepit ms excident ari tu smpai tinggalkn kesan..siap 2 kali Xray dan 2 kali mengurut lg..ni pom ade lg saketnye..nk smayang pom kene smayang cara duduk lg..huhu..lantak la ape org nk ckp..ingat sakit ni CM mintak ke..smuanya ujian drp ALLAH..dh la nk hadapi trauma excident tu amik mase yg lame jgk..dlm 2 minggu jgk la nk pulihkan smngat ni..nk hilangkn trauma kejadian tu..huhu..tiap2 mlm nangis bila ingat kejadian tu..huhu..Allah je yg tahu pe yg CM alami..CM sedih ke, nangis ke, Allah je yg tahu..CM kalau boleh xnak tunjuk kt keluarga yg CM sedih dan trauma..tapi diorg tahu bile tgk air muka CM yg masih lg pucat dan tak bermaya..huhu..diorg cume cube utk bantu CM pulihkan smangat kembali..Alhamdulillah..CM rase dh pulih kot sket..kenangan pahit tu CM leh lupakan da sket2..insyaAllah CM akan lebih brhati-hati lg dan smua tu jdkan panduan ms depan..CM tahu smua tu adalah qada' dan qadar Allah..dan kita sbagai umat Islam kena prcaya pada qada' dan qadar..CM redha dgn ape yg brlaku..smua tu ade hikmah daripada Allah..insyaAllah..~

~ Rindu datang lagi..yela sebab dah lame tinggalkan sekolah..rindu kat ank2 murid, keje, tugas2, warga2 sekolah...smualah CM rindu..huhu..kesian kt murid2 CM, diorg dh byk ketinggalan blaja tajuk2 yg spatutnye diorang kne blaja..xpelah..nnt CM dh kembali ke sekolah,insyaAllah CM akan cover balik smua yg ketinggalan tu slagi mampu..walaupom hati ni berat nk balik Perak, demi ank bangsa, agama dan generasi negara..CM kena kuatkan semangat hadapi semua ni..Allah dah tetapkan rezeki utk CM di negeri Darul Ridzuan ni buat sementara..hehe..insyaAllah kalau ade rzeki CM nk bertukar ke negeri sendiri..org ckp "Hujan emas di negeri orang, Hujan batu dinegeri sendiri..namun lbih baik di negeri sendiri.." CM nak sgt berkhidmat kt negeri sendiri, negeri Darul Iman..huhu..smoga Allah makbulkan doa CM suatu hari nanti..dah mintak tukar isi online EG-TUKAR..tp surat pengesahan jawatan CM xdapat lg...huhu..kena tunggu surat pengesahan jawatan dulu la gamaknye..huhu..kena mohon tahun dpan la jawabnye..nk cepat2 brtukar jgk, kena la kawen cepat2..huhu..insyaAllah...smoga Allah permudahkan sgala urusan CM..amin..~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi