Tuesday, March 27, 2012

BuSy TeaCheR



~ Sorry CM lame dah x update blog ni..huhu..rindunye nk update belog tapi sbb SIBUK MEMANJANG je.. nga MACAM2 JENIS TETAMU2 yg nk datang ke sekolah..CM kne la prepare mcm2 benda..tapi ape pom smua tu menyeronokkan..hahaha..buatlah sesuatu perkara itu dengan seronok dan tenang insyaAllah kita akan rasai nikmatnya..hehe..smoga semunya berjalan lancar..amin...~

TATA..

Tuesday, March 20, 2012

SeSuaTu YaNg BeRMaKna,,,

~ As salam...readers smua sihat??alhamdulillah smoga smua sihat2 aja ya..hehe..CM sihat walafiat..CM nk kongsi sesuatu yg bermakna yg baru CM dapat semalam..alhmdulillah dah order bulan lepas lagi..nasib baik dapat gak..nak tahu tak ape die tu??hehe..CEKIDAUT..
























Haa....TADAAAAA....ni la dia...Al-Quran dan Pen Digitalnya..hehe..



~ Actually CM syg sangat QURAN ni tau..tapi demi kasih syg kt parents..CM nak hadiahkn kat diorg..kalau kita hadiahkn benda yg kita paling syg kt org yg kita sayang, itu lebih bermakna dalam hidup kita..hehe..sebabnye..kdg2 bila tengok org bahagia dgn pemberian ikhlas drp kita, kita akan lebih bahagia..tu bg CM la..xtau la bg org lain cmne lak..huhu..ingat nak bagi mase cuti sekolah ari tu lg tp tak dapat lagi QURAN ni..mungkin akan dihadiahkn kt diorg bile cuti sekolah akn dtg..hehe..nak balik kmpung bkn senang...jauh bangat seh...huhu..trpaksa la tunggu cuti panjang...huhu..smentara tunggu nak cuti CM gunalah jap..hehe..nak tahu gak ape keistimewaannya...nak explore smuanye ..kalau ade rzeki lebih nak beli satu lg,..utk simpanan sndiri..insyaAllah...~

~Ape salahnye kita gunakan rezeki yg kita dapat dalam hidup utk beli barang yang lebih kepada peningkatan rohani dan iman dlm diri..yg penting niat kita tuk cari keredhaan Allah..jgn niat nk menunjuk-nunjuk lak..huhu..ape salahnya kita korbankn sedikit harta yg kita ada utk perjuangkan ISLAM dan perbaiki iman dalam diri..insyaAllah..hehe..utk renungan bersama..~

SEMOGA MENJADI AMALAN...JOM BELI...hehe

TATA..

SeNi AnaK MuRiD

As salam..CM sje nk kongsi kt sini..hasil seni anak2 murid CM..hehe..jom tengaukk..hehe





TATA

Friday, March 16, 2012

SaaT LaFaZ SaKiNaH..

 ...khas utk diri CM yg masih menanti jodoh dariNYA..


Alangkah indahnya AKU adalah PUTERI itu..

Wahai bakal suamiku..jadikanlah aku WANITA SYURGA...

 
Heningnya
Sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula


Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah tangis ibunda


Adalah aku wali puteriku
Serah kini amanahku ini padamu
Nafkahilah dia curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya


Dulu esakannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu


Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku
Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu

Wahai BAKAL SUAMIKU..insan teristimewa di hatiku..

Jadikanlah aku ISTERI YANG TERBAIK disisimu..
Jadikanlah aku MUSLIMAH TERBAIK disisi ALLAH..
Jadikanlah aku IBU MITHALI kepada anak2mu..
Jadikanlah aku PENGHUNI SYURGA ALLAH..
Jadikanlah aku BIDADARI SYURGAmu di Al-Jannah kelak...

InsyaAllah..amin yarrabbal alamin..

Wednesday, March 14, 2012

HerBaLiFe NuTRiSi LenGKaP


~ As salam..ari ni CM nak kongsi satu lagi khasiat pemakanan yg CM amalkan skrg ialah produk Herbalife..Photobucketproduk kesihatan ini sebenarnya adik CM yg amalkan dulu kerana masalah kegemukan yg di alami sejak brkurun lamanye..hahaha..setelah pelbagai usaha telah dilakukan oleh umi dan abah CM, akhirnya adik CM, haziyah abdullah berjaya menurunkan berat badannya dr 154 kg hingga 89 kg(sekarang la)...mungkin beratnya akan berkurang dr semasa ke semasa lg lepas ni..TAHNIAH YAH..sempena bevday die baru2 ni stelah 19 thn hadapi dugaan mnjadi insan yg bulat..Photobucketakhirnya stelah umurnya 21 inilah hasilnya....

sebelum mencuba PRODUK HERBALIFE...beratnya 154kg..

selepas 11 bulan..lebih kurang...

TADAAAAAADa Daaam






















selepas menggunakan PRODUK HERBALIFE...beratnya 89kg dan ke bawah..(mungkin akan turun lg pasni,.)



PhotobucketWah...Photobucketrase teruja ingin mencuba jugak..huhu..CM cuba produk ni bukan semata-mata nak kurus tapi nk pulihkan masalah jerawat yg CM alami..*sigh*kulit yang trlalu sensitif dgn makanan laut..huhu..Tsssssdh mcm2 CM cuba namun hasilnya kurang mberangsangkan..jadi tak salah kita usaha lagi mencuba produk lain asalkan kita brhati-hati memilih produk itu..bukan sekadar memilih malah teliti dulu kesan dan akibatnya..Thumb UpinsyaAllah selamat..Hi Hihehe..jom kite baca tentang kebaikan produk HERBALIFE ni..TERBAEKKKKKDouble Thumbs Up, Super Good...terima kasih HERBALIFE..Selfish Proud Thankscekidaut..~

HERBALIFE terbahagi kepada 2 produk iaitu produk kesihatan nutrisi dalaman dan produk nutrisi luaran (penjagaan kulit, rambut dan badan).
 
Nutrisi dalaman@ Inner nutrision



Formula 1 Nuritional Shake Mix


  • Nutrisi Selular yang merupakan makanan seimbang.
  • Hanya mengandungi 90-250 kalori setiap hidangan.
  • Mengandungi 55 nutrien penting, 18 asid amino, Fibre, Serat dan Herba. Kesemua nutrien penting yang diperlukan oleh badan.
  • 9 g protein dan serat yang membantu menyokong pengurusan berat badan.
  • 0 kolestrol, 0 lemak trans.
  • Mempunyai 5 perisa yang enak.
  • Memberikan khasiat, rasa kenyang dan tenaga dengan nutrisi selular.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi