Sunday, April 29, 2012

MahRaJaN KeSeNiaN IsLaM PKG Parit 2012

~ As salam semua..pada 25 April yg lepas..murid2 SKTB mnyertai Mahrajan Kesenian Islam peringkat zon Parit..alhmdulillah mereka dapat buat persembahan yg baik pd hari tu dan mendapat tempat ketiga..walaupun xdpt ke peringkat daerah, CM rs prsembahan mereka dh bagus cume perlu bykkan latihan lg..hehe..CM ade jgk lah latih diorg sket2..tp xdela spenuhnye..hehe..jd pengkritik je la..mane yg tak betul n tak mantap, Cm betulkan n bagi idea2 sket2..hehe...jom tengok gambar n video di tempat kejadian...hehe~




pasukan nasyid dan peserta pertandingan tulisan khat n jawi..

~ Tahniah buat peserta pertandingan tulisan khat dan jawi iaitu izzat haziq dan sarah nadhirah brjaya ke peringkat daerah kerana merangkul JOHAN..hehe...tahniah skali lg..hehe..~





pasukan yg menang tempat kedua..





Johan Nasyid peringkat zon parit..

~ Jom tengok video nasyid diorang ye..sori la tak berape clear sgt..amik video pom kelam kabut...huhu..asal ade je la..huhu..~

Ni naib johan...hehe




 Ni la johan nasyid pkg parit 2012..hehe..tak sempat nak amik penuh..huhu..

~Semoga pengalaman hari ini menjadi panduan dan inspirasi utk kejayan masa akan datang..insyaAllah..~


Saturday, April 28, 2012

ChoRaL SpeaKinG ComPetiTioN DisTricT LeVeL 2012

~ As salam..hai semua readers yg sudi bace blog CM..thanks a lot guys..CM nk kongsi pengalaman yg CM dapat sepanjang 25 April baru2 ni..hehe..CM dan guru2 pengiring yg lain mengiringi seramai 32 org murid Choral Speaking SKTB ke SK Seri Cempaka..ni la pertama kali CM mengiringi murid2 ke prtandingan Choral Speaking peringkat daerah..hehe..rs teruja jugak sbb dpt tengok bakat murid2 skolah lain mnyampain prsembahan mereka..hehe..jom kite tengok gambar2 dan video semasa kejadian..CEKIDAUTTT..~





wakil PKG Parit jugak ni..


Tempat kedua...tak kurang hebatnye jugak..hehe



Johan



tuan rumah ni dapat tempat ketiga..

ni la pasukan SKTB..diorg ni murid2 tahun 4 dan 5..ni adalah pengalaman pertama buat diorg sbb tu diorg xbegitu mantap sgt..lagipom cikgu yg melatih hanye seorg je..(no komen..kalu komen, cmtu jugak la..)

Ni wakil PPD Perak Tengah dtg utk rasmikan majlis penutup..
~Akhirnya..SK Dato' Sagor yg berjaya mnjadi johan dan mewakili daerah ke peringkat negeri nanti..mmg CM tak nafikan persembahan mereka cukup mantap..tahniah kpd guru2 yg melatih murid2 shingga berjaya mnyampaikan persembahan dgn baik sekali..lagipon sekolah diorg ni sekolah besar..nk banding nga sekolah CM yg xdela besar sgt..jd pemilihan murid2 pom terhad la..trpaksa pilih je murid2 mane yg ade je utk cukupkan syarat 30-35 org murid..ape pom..ini pengalaman pertama utk mereka..insyaAllah tahun depan SKTB perlu lebih gigih buat latihan dan perkembangkan idea dan mantapkan persembahan lagi..insyaAllah...amin..jom kita tgk persembahan juara Choral Speaking..SK DATO' SAGOR..hehe..sorry tak berape clear sgt..janji ade..hehe..~






Sunday, April 22, 2012

KarNiVaL BahaSa DaeRaH PeRaK TenGaH 2012

~ As salam semua..alhmdulillah...murid2 action songs didikan CM dan guru2 lain brjaya ke pringkat daerah...jom kite tengok gmbar2 semasa di hari kejadian...jommmmm ~



















Jom tengok video action song SKTB..hehe



Ni video persembahan johan..mmg mantap..hehe..hindustan la plak..hihi..~



~ Tahniah di ucapkan kpd smua guru yg trlibat scara langsung dan xlangsung spnjang karnival ini...wlaupon xdpt ke pringkat negeri..CM sgt brsyukur sbb murid2 dapat brtanding ke tahap ini..smoga thn dpn lebih cemerlang lg..insyaAllah..~

KarNiVaL BahaSa PKG Parit 2012

~ As salam semua...lame dah CM x update blog ni sbb sibuk memannnnjaaannnnnggggg je...pada 18 April 2012 baru2 ni ade karnival bahasa PKG Parit..sekolah CM jadi tuan rumah, sbb tu cikgu2nye sibuk yg amat...huhu..ni antara gambar2 di hari kejadian...hehe..jom tengokkkkkk ~



banner ni CM yg buat..huhu..cantek tak??

hasil kerja tgn CM dan cikgu2 lain..hehe


~ sblum karnival ni berlngsung...CM ditugaskn menjadi guru bg melatih murid2 ACTION SONG...CM dan guru2 lain iaitu  Pn Gangga Devi dan Cik Nor Shaliza melatih seramai 15 org murid thn 3..hehe..sgala penat lelah kami akhirnye trbalas..alhamdulillah murid2 kami dapat JOHAN ACTION SONG PKG PARIT..tahniah semuaaaaaaaaaaaa.....~

ni aksi murid sebelum prtandingan..hehe..comel kan diorg??? CM n cikgu2 lain jgk yg make up diorg ni...hehe

Ni antara sekolah yg bertanding...SK PARIT











Murid2 Action Song Sk Tanjung Belanja brsama guru2 yg melatih mereka..=)
Jom tengok video diorang lak..hehe..


~ Kejayaan ini menjadikan murid2 action song SK Tanjung Belanja mewakili PKG Parit ke peringkat daerah perak tengah..smoga membawa kejayaan di sana nnt...insyaAllah..amin ~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi