Saturday, August 29, 2015

Hasif Arsyad 12 months old (CMHA ParT 17)


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..27 OGOS 2015 genap umur Arsyad 1 TAHUN atau 12 bulan..

Skrg ni Arsyad dh leh jalan n leh la lari sket2..mulut pom pok pek pok pek bahasa die..hehe
Sempat jugak la mama papa,tokbah n tokmi buat majlis bevday utk Arsyad..alhamdulillah..
buat simple2 je..janji ade mjlis..panggil tetamu pom femili sndiri n jiran sebelah je..kali ni sambut bevday same2 dgn pok cik Miji sbb bevday pokcik Miji 25 Ogos..jadi sambut la same2..semua hias sendiri je..brg2 beli kt MR DIY..murah dan cantik..hehe
Alhamdulillah..menu pilihan..
SATAY
LAKSA dan LAKSAM
SOTO AYAM
Kek SECRECT RECIPE













Che Arsyad with his tokmi

Pokcik Miji n his children

Sebelum potong kek kite posing dulu...mama chubbynye mase ni..opsss







Che Arsyad with his tokbah n tokmi



ummicheta wish dari jauh jela..huhu



Alhamdulillah..mama papa doakan moga Che Arsyad selalu sihat,cergas,cerdas,rajin,bijak pandai,soleh n berjaya didunia n akhirat..semoga anakanda Arsyad sentiasa dlm lindungan n rahmat Allah..aamiin,..inshaAllah,,






Tuesday, August 18, 2015

Hasif Arsyad 11 months old (CMHA ParT 16)


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..27 Julai 2015 genap umur Arsyad 11 bulan..

Skrg ni Arsyad dh leh jalan dgn yakin dah skrg..alhamdulillah berkat sikap xputus asa die,wlau byk kali jatuh die tetap bangun dan terus brjalan..kdg2 risau jgk takut2 die dh give up sbb sakit.,
Anak mamapapa ni kuat orgnye..kuat smangat die..smoga terus kuat hadapi mcm2 ujian utk mu membesar dgn sihat..bkn main laju die berjalan..bukak je pagar mainan die,terus kuar takut kne kurung lg..hihihi..



ade mase kena kurung dlm pagar jgk si Arsyad sbb aktif sgt..maklumlah skrg ni mcm2 benda die nk explore..klu pe yg die nk explore tu leh bahayakan die,cepat2 larang die..kalau xjd jgk masuk la dlm pagar..huhu..kdg2 mama papa sibuk masak kt dapur, kena la letak dlm pagar..huhu..sbb xde org leh jaga die..


Arsyad suke sgt bace buku..mama mmg dh siap beli dah byk2 buku kt Arsyad nk suh die rajin baca buku..
Alhamdulillah..anak mama ni rajin sgt belek2 buku dan baca dgn bahasa die..mulut die mula la duk bebel2 ttg pe yg die bace...hihi..klakar sungguh tgk gelagat die duk bace buku..hahaha






Jom tgk gambar masa Cik Nah(adik ipar CM) kawen....alhamdulillah..
Tgk tu..ensemnye die pakai baju Melayu yg tokmi die buatkan..hehe..







Ni gambar masa kami nk balik Besut dah..




Arsyad jd Arsyadah..hahaha..saje je ni..mmg comel la die pakai tdung ke ape kt kepala..hahaha..





alhamdulillah..beberapa ari lagi anak mama ni akan berumur 1 tahun..ase mcm skejap je mase kan..
Tapi,actually mcm2 mama papa hadapi spnjg besarkan Arsyad..mcm2 "hadiah" yg Arsyad dpt setiap kali berubah bulan..semoga anakanda terus kuat hadapi ujian daripada Allah..smoga anakanda mnjadi ank yg soleh,cerdik,pandai,rajin,rajin solat,rajin baca QURAN..berakhlak tinggi,.penghafaz Quran hopefully..mstilah mama papa nk yg trbaik utk anakanda..inshaAllah..smoga Allah sntiasa mlindungi ankanda..aamiinn


Tuesday, June 30, 2015

Hasif Arsyad 10 months old (CMHA ParT 15)



Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..27 Jun 2015 genap umur Arsyad 10 bulan..

Skrg ni Arsyad dh leh jalan sket2 tp xbrape yakin..alhamdulillah..anak mama papa ni mmg kuat semangat..xpernah putus asa utk berjalan dgn baik...hehe..

Gigi pom dh tumbuh dua atas..dua bawah..





Tahun ni mama,papa dan Arsyad raye prtama di Kuantan,umah atok dan tok wan Arsyad..hehe
First time ni raye prtama kt sini dan first time jugak kami beraya BERTIGA..alhamdulillah..
Ase mcm xcaye lak dh ade Hasif Arsyad dan dapat beraya bersama..Terima Kasih Ya Allah ats sgala kurniaan ini..Jom usha gambar2 kami beraya di Kuantan..




Kenangan raya bersama bertiga dgn atok dan tokwan srta femili yg lain xdpt dilupakan..hehe..cehwah..
Tapi opkos la xleh banding dgn raye pertama kt tmpat CM sndiri..raye kedua baru leh raye kt Besut..tahun ni jgk raye kt Besut xbrape meriah..sbb CM, hubby dan Arsyad raye kt Kuantan, Kakak n abg ipar raye kt KL..abg CM dan kakak ipar raye kt Kay Tee..abg sulung CM dan kakak ipar lak raye kt majlis YB..tggal adik bongsu dan adik besar je dgn umi abah..kesian lak kt umi abah..xdpt beraya bersama dgn smua anak2 die..nk buat cmne kan..msing2 dh brkeluarga..tp insyaAllah tahun dpn kita raye pertama kt Besut lak..kena lah gilir2 beraya ni..klu ikutkan raye kali ke berapa pom xpe asalkan leh jgk beraya kt tmpat sndiri..tp klu pikirkan perasaan ibu bapa kita mstilah kita nk raye dgn diorg dr hari raya prtama smpai abis raya..huhu..tp nk buat cmne..masing2 dh brkawen n brkeluarga..
Jom tgk gambar2 raye ketiga kami di Besut lak..




Seronok kan klu tgk smua adik bradik dan ipar duai srta ank2 sedara brkumpul brsama n amik gmbar brsama2..indahnya saat2 itu..bkn slalu cmni,..femili lah kunci kebahagiaan hidup..

Hasif Arsyad ni seorang yg suke kan ilmu..jumpe je buku,msti die belek2 dan mulut bising2 mcm ngah membaca..hahaha..wlaupom xtau ape yg die bace..alhamdulillah janji die suke dgn buku..
arap2 leh kekal smpai ke tua la ye nak..inshaAllah,..


 ok la..nnt CM update lg ye..TATA



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi