Wednesday, November 28, 2012

My HB's FoR E-DaY

As salam semua..ari ni nak update pasal CM's E-DaY Preparation..hehe..CM dah DIY Handbouquet utk majlis tunang nnt..cantik tak?? hihihi..simple je..asalkan ade dah cukup buat CM..ok..nnt CM update pasal DIY hantaran kawen utk abg CM dan hantaran tunang untuk cik abg CM..ok..tata titi tutu..









Wednesday, November 21, 2012

DIY HB (IDea)


HB = Hand Bouquet..

Bunga Tangan adalah sebagai penyeri utk si puteri yang nak bertunang, akad nikah dan bersanding..
ianya hanyalah sebagai hiasan tangan..bergantung pada diri masing-masing untuk memerlukannya atau tidak..
ade sesetengah bakal pengantin suka DIY sendiri bunga tangan ni ikut suka hati je..mcm CM gak..
nak tempah pom boleh..leh tengok dlm tenet ttg tempahan..
setakat ni CM tempah jgk utk wedding nnt takut xsmpat nak DIY sndiri..
tapi xpasti lak diterima atau x..tgk la thn dpn cmne..
untuk majlis tunang, CM DIY sndiri je..
dengan izin Allah..smoga smuanye berjalan dgn lancar..
sbelum nak DIY sndiri kene la skodeng dan cari dalam tenet dulu tentang IDEA dan HASIL KREATIVITI orang lain nak DIY HB ni..
gmbar2 kt bwh ni antara yg menarik la..kalau nk tengok lg leh cari dlm tenet atau majalah2 ye..hehe..
GOOD LUCK kpd sesiapa yang suka DIY sndiri ape2 je...
same2 kte kembangkan idea dan kreativiti yang diilhamkan oleh Allah utk kite demi menghasilkan sesuatu yang brmakna dan menawan gitu..hihihi





























































*louise 943 po* a brides bouquet of ivory roses,pu


 Sumber
flowergem4u

Tuesday, November 20, 2012

BaJu TuNaNGKu PaRT 1


As salam..ari ni CM nk update pasal baju tunang CM yg dibeli minggu lepas..
simple jerr..harga dalam RM 100 - RM 150..standard la tu kan..
baju ni jenis kain satin yg dikira ok la..bkn yg jenis biase..
sbb tu harganye RM100 ke atas..bila terpegang baju ni rase sejuk je..CM terus try fitting..ase dah mule brkenan pom..hehe..mule2 tu mmg dah nk beli baju ni..tp kakak ajak p tgk tmpat lain lak,.
Dah pusing2 satu tempat Jalan TAR ari tu, CM dah ase xde mood da nk cari lg..
ase mcm dh brkenan nga baju tu jgk..
akhirnye CM ajak gak kakak p tmpat baju td..
CM pom terbeli la baju ni..hihi..hehe..seronoknye..hehe..
CM nekad nk tambah2 sket2 labuci ke ape2 yg warna gold kt baju ni..
yela dah tema hijau apple dan gold kan..kne la ade warna tu..
lagipom baju ni prlu di make up lg sbb nmpak kosong je..hehe..



ni dh jahit da labuci tu kt bhg bawah baju sket2..hehe

Dah nmpak kan sket2 rupe baju ni kan..alaa mini kurung biase je..nnt CM update lg pasal baju ni..hehe..
nak hmpir sminggu gak la mengadap baju ni..
yela CM jahit labuci sket2..xnak la pressure lak..kne buat sket2..jgn paksa diri kalau xde mood nak buat..nnt lain lak jadinye..
better jahit labuci tu sket2 dan prlahan2..xperlu la nk cepat2 siap..
biar lambat asalkan hasilnya kite puas hati..hehe..
setakat ni dah hampir 70 % dah siap jahit..
semoga semuanye brjalan lancar..amin..insyaAllah..

#Tunggu hasil DIY labuci baju tunang CM ye..hehe

Sunday, November 18, 2012

GeNaP 5 TaHuN





As salam semua..CM sihat walafiat..arap2 sape2 yg trbace post kali ni sihat semuanye dan diberikan barakah olehNYA...amin..
hari ni 18 NOVEMBER 2012..genap 5 TAHUN hubungan CM dan cik abg...5 Tahun?? 
yess..lame kan..kalau ade anak dah 5 tahun usianye..dah leh masuk tadika daa..hehe..
macam2 dugaan dan masalah yg kami hadapi nak pertahankan hubungan ni..huhu..
ape yg best sambut ANNIVERSARY tahun ni..kami dapat sambut same2 face to face..dpt kuar jln2 same2..






ni la first time kami kuar same2 nk smbut ulangtahun utk thn ni..walaupom wktu kami kuar tu bukan pada hari ni..huhu..ianya 2-3 hari yg lepas...huhu
xdpt lak jumpe ari ni sbb CM dh balik kmpung..cik abg pom ade keje nk buat..huhu..
apepom CM hepi sgt2 sbb sbelum ni kami sambut dlm sms dan call je..huhu..

mungkin thn ni adalah tahun terakhir untuk kami sambut anniversary hubungan cinta kami sebagai pasangan kekasih yang masih bujang...hehe..


tahun-tahun akn dtg kami akan smbut ANNIVERSARY WEDDING lak..hehe..insyaAllah..
smoga sgala usaha dan pngorbanan kami utk ke arah membina MASJID BAITULMUSLIM dan meramaikan ummat Nabi Muhammad ini sentiasa diberkati oleh ALLAH S.W.T..
Niat mesti betul dan ikhlas kerana Allah..


So..nak tahu tak cmne kami leh kekalkan hubungan ini smpai sekarang??nak x??ni adalah tips personal drp CM..hehe...kalau nak tahu leh la bace..kalau tak nak leh tutup je blog ni...hihihi..xde masalah pom bg CM..hehe..

Cartoon Number One   JUJUR..yess..of koss..JUJUR dengan SI DIA..JUJUR dengan DIRI SENDIRI JUGAK..kejujuran mmg penting dalam setiap hubungan..kalau TAK JUJUR, MENIPU..cmne nak KEKAL dan  BAHAGIA..huhu..cube kalau org tipu kita, pe prasaan kite agaknye ye..jadi jgn lah menipu org lain dan diri sndiri..CM mmg pantang org menipu ni..kalau ade la org cmni, smpai mati xprcaye kt die la..huhu


Cartoon Number Two  REDHA dengan segala KEKURANGAN dan KELEMAHAN pasangan..( xde manusia sempurna dan perfect kt dlm dunia ni..ingat tu..) jgn ingat si dia je kekurangan, diri kita sndiri pom byk kekurangan kan..jadi cube jadi pelengkap utk kekurangan si dia..dn si dia pom sbaliknye..


Cartoon Number Three   SELALU BERKOMUNIKASI..tak kira pasal ape pom..xkire bile2..jgn tunggu ms free je..cerita je pd pasangan kte tntang ape yg kita rase dan ape yg kita dapat ari ni..contohnye ape je ilmu dan pengalaman yg kita dapat ari2..bile cite kt si dia, si dia pom dpt tahu jgk pngalaman tu..insyaAllah..kite berkongsi pengalaman..hehe..barula seronok dan brmakna..barulah si dia dpt rase yg kite perlukan die stiap mase..hehe


Cartoon Number Four  JANGAN EGO..nak ego boleh..tp jgn la mlampau-lampau smpai leh buat si dia mnyampah lak..huhu..kdg2 bile salah sorg ngah marah atau ego, salah sorg lg kne mengalah dan cube pujuk..itu perkara biase bg stiap pasangan kan..hehe..


Cartoon Number Five  PENGORBANAN..nak bahagia..nak gembira..nak berjaya..perlukan pengorbanan..kdg2 kte berkorban bukan utk pasangan je, utk kluarga kite sndiri pom kte perlu brkorban demi kebahagiaan dan kegembiraan mereka..sbb bile kte tgk diorg bahagia dan gembira, kte pom rase lega kan..rase seronok jgk..hehe


Cartoon Number Six  SABAR..of koss mesti sentiasa bersabar..SABAR SABAR SABAR DAN SABAR..SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN...sabar tu penting untuk kekalkan hubungan..slagi leh sabar, bersabarlah..kalau dah xleh sabar, bincang la elok2 dgn pasangan..tapi setakat ni, cik abg la yg byk brsabar dgn CM..huhu..CM ni prangai mcm budak2 sket..hihi..naseb baik cik abg byk brsabar dn bg nasihat stiap kali CM brprasangka negatif..emm..biasela perempuan mudah menilai yg bukan2 kalau ade je yg tak kena..tapi ape yg bagusnye sbg perempuan kte leh nilai si dia waktu kite tgh marah2..leh tahu sejauh mane die leh sabar dgn prangai sebenar kte..tak perlu hipokrit..tunjuk yg baik2 je kan kt depan2..kt blakang bukan main lg..ishh mnyampah...huhu


Cartoon Number Seven  SETIA..nak kekal lame kenalah sntiasa SETIA DENGAN PASANGAN.. kalau dah brcinta dgn org yg kita cinta tu, xperlu la layan org lain lak..kenalah TUNDUKKAN PANDANGAN drp memandang org lain..cukuplah si dia sorang je dlm hati..knape perlu layan ramai2..kalau rase xnak SETIA, jangan lah bg harapan dan cintakan si dia tu sbgai seorang kekasih awal dan terakhir..anggap mcm kwn sudah lah dan jgnlah bg harapan manis2 lak..kte kena ingat..KALAU KITA SAKITKAN HATI ORANG, LAINKALI ADA ORG LAIN LAK SAKITKAN HATI KITA..jika tidak sekarang, mungkin masa akn dtg..itu perkara lumrah dlm kehidupan..kalau sengaja nak main2 kan perasaan org, lenkali ade lak org lain yg sengaja main2kan perasaan kita suatu masa nnt..


OK LA..asenye setakat ini je kot tips yg CM leh kongsi..ade lg cume panjang lebar lak pos kt sini..lenkali kte cite lagi k..hehe..

Khas untuk si dia..


Abg..
terima kasih ats segala pngorbanan dan nasihat yg telah diberikan slama kte brsama..
terima kasih ats sgalanya..
terima kasih jgk sebab slalu brsabar dgn karenah dan sifat kebudak-budakan ni..hehe
maafkan sgala salah dan silap spanjang hubungan kte ni..



SEMOGA HUBUNGAN KITA SENTIASA BERKEKALAN DAN DI IKAT DENGAN IKATAN SUCI PERKAHWINAN DAN SELAMANYA..InsyaAllah..amin..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi