Sunday, November 18, 2012

GeNaP 5 TaHuN





As salam semua..CM sihat walafiat..arap2 sape2 yg trbace post kali ni sihat semuanye dan diberikan barakah olehNYA...amin..
hari ni 18 NOVEMBER 2012..genap 5 TAHUN hubungan CM dan cik abg...5 Tahun?? 
yess..lame kan..kalau ade anak dah 5 tahun usianye..dah leh masuk tadika daa..hehe..
macam2 dugaan dan masalah yg kami hadapi nak pertahankan hubungan ni..huhu..
ape yg best sambut ANNIVERSARY tahun ni..kami dapat sambut same2 face to face..dpt kuar jln2 same2..






ni la first time kami kuar same2 nk smbut ulangtahun utk thn ni..walaupom wktu kami kuar tu bukan pada hari ni..huhu..ianya 2-3 hari yg lepas...huhu
xdpt lak jumpe ari ni sbb CM dh balik kmpung..cik abg pom ade keje nk buat..huhu..
apepom CM hepi sgt2 sbb sbelum ni kami sambut dlm sms dan call je..huhu..

mungkin thn ni adalah tahun terakhir untuk kami sambut anniversary hubungan cinta kami sebagai pasangan kekasih yang masih bujang...hehe..


tahun-tahun akn dtg kami akan smbut ANNIVERSARY WEDDING lak..hehe..insyaAllah..
smoga sgala usaha dan pngorbanan kami utk ke arah membina MASJID BAITULMUSLIM dan meramaikan ummat Nabi Muhammad ini sentiasa diberkati oleh ALLAH S.W.T..
Niat mesti betul dan ikhlas kerana Allah..


So..nak tahu tak cmne kami leh kekalkan hubungan ini smpai sekarang??nak x??ni adalah tips personal drp CM..hehe...kalau nak tahu leh la bace..kalau tak nak leh tutup je blog ni...hihihi..xde masalah pom bg CM..hehe..

Cartoon Number One   JUJUR..yess..of koss..JUJUR dengan SI DIA..JUJUR dengan DIRI SENDIRI JUGAK..kejujuran mmg penting dalam setiap hubungan..kalau TAK JUJUR, MENIPU..cmne nak KEKAL dan  BAHAGIA..huhu..cube kalau org tipu kita, pe prasaan kite agaknye ye..jadi jgn lah menipu org lain dan diri sndiri..CM mmg pantang org menipu ni..kalau ade la org cmni, smpai mati xprcaye kt die la..huhu


Cartoon Number Two  REDHA dengan segala KEKURANGAN dan KELEMAHAN pasangan..( xde manusia sempurna dan perfect kt dlm dunia ni..ingat tu..) jgn ingat si dia je kekurangan, diri kita sndiri pom byk kekurangan kan..jadi cube jadi pelengkap utk kekurangan si dia..dn si dia pom sbaliknye..


Cartoon Number Three   SELALU BERKOMUNIKASI..tak kira pasal ape pom..xkire bile2..jgn tunggu ms free je..cerita je pd pasangan kte tntang ape yg kita rase dan ape yg kita dapat ari ni..contohnye ape je ilmu dan pengalaman yg kita dapat ari2..bile cite kt si dia, si dia pom dpt tahu jgk pngalaman tu..insyaAllah..kite berkongsi pengalaman..hehe..barula seronok dan brmakna..barulah si dia dpt rase yg kite perlukan die stiap mase..hehe


Cartoon Number Four  JANGAN EGO..nak ego boleh..tp jgn la mlampau-lampau smpai leh buat si dia mnyampah lak..huhu..kdg2 bile salah sorg ngah marah atau ego, salah sorg lg kne mengalah dan cube pujuk..itu perkara biase bg stiap pasangan kan..hehe..


Cartoon Number Five  PENGORBANAN..nak bahagia..nak gembira..nak berjaya..perlukan pengorbanan..kdg2 kte berkorban bukan utk pasangan je, utk kluarga kite sndiri pom kte perlu brkorban demi kebahagiaan dan kegembiraan mereka..sbb bile kte tgk diorg bahagia dan gembira, kte pom rase lega kan..rase seronok jgk..hehe


Cartoon Number Six  SABAR..of koss mesti sentiasa bersabar..SABAR SABAR SABAR DAN SABAR..SABAR ITU SEPARUH DARIPADA IMAN...sabar tu penting untuk kekalkan hubungan..slagi leh sabar, bersabarlah..kalau dah xleh sabar, bincang la elok2 dgn pasangan..tapi setakat ni, cik abg la yg byk brsabar dgn CM..huhu..CM ni prangai mcm budak2 sket..hihi..naseb baik cik abg byk brsabar dn bg nasihat stiap kali CM brprasangka negatif..emm..biasela perempuan mudah menilai yg bukan2 kalau ade je yg tak kena..tapi ape yg bagusnye sbg perempuan kte leh nilai si dia waktu kite tgh marah2..leh tahu sejauh mane die leh sabar dgn prangai sebenar kte..tak perlu hipokrit..tunjuk yg baik2 je kan kt depan2..kt blakang bukan main lg..ishh mnyampah...huhu


Cartoon Number Seven  SETIA..nak kekal lame kenalah sntiasa SETIA DENGAN PASANGAN.. kalau dah brcinta dgn org yg kita cinta tu, xperlu la layan org lain lak..kenalah TUNDUKKAN PANDANGAN drp memandang org lain..cukuplah si dia sorang je dlm hati..knape perlu layan ramai2..kalau rase xnak SETIA, jangan lah bg harapan dan cintakan si dia tu sbgai seorang kekasih awal dan terakhir..anggap mcm kwn sudah lah dan jgnlah bg harapan manis2 lak..kte kena ingat..KALAU KITA SAKITKAN HATI ORANG, LAINKALI ADA ORG LAIN LAK SAKITKAN HATI KITA..jika tidak sekarang, mungkin masa akn dtg..itu perkara lumrah dlm kehidupan..kalau sengaja nak main2 kan perasaan org, lenkali ade lak org lain yg sengaja main2kan perasaan kita suatu masa nnt..


OK LA..asenye setakat ini je kot tips yg CM leh kongsi..ade lg cume panjang lebar lak pos kt sini..lenkali kte cite lagi k..hehe..

Khas untuk si dia..


Abg..
terima kasih ats segala pngorbanan dan nasihat yg telah diberikan slama kte brsama..
terima kasih ats sgalanya..
terima kasih jgk sebab slalu brsabar dgn karenah dan sifat kebudak-budakan ni..hehe
maafkan sgala salah dan silap spanjang hubungan kte ni..



SEMOGA HUBUNGAN KITA SENTIASA BERKEKALAN DAN DI IKAT DENGAN IKATAN SUCI PERKAHWINAN DAN SELAMANYA..InsyaAllah..amin..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi