Tuesday, May 28, 2013

Kad KaWeN ADLIMAH


2 Bulan lagi nak kawen...hihihi

As salam..ari ni nk update pasal kad kawen..hehe

setelah beberapa bulan brbncang pasal design kad..akhirnye smuanye dah siapppppp...
yeayyyyyyy...
syukur alhamdulillah...
tak sangka lak dpt pegang kad kawen sendiri..
mcm xpcaye lak dah nk kawen dah..
mcm x pcaye lak ade kad kawen sndiri dah..
mcm xprcaye lak dpt kad kawen yg diimpikan slama ni..

smuanye mcm x prcaye lak..hehe

THANKS A LOT TO KAD KAHWIN ON9 
kerana sudi melayan plbagai karenah dan ragam customer mcm CM ni..huhu
asenye dlm 10 kali design kot baru CM puas hati..hehe

mestila nk smuanye perfect kan wlaupom ade kkurangan...
in sya Allah kad seumur hidup ni..hihi
yg pnting kite cuba yg trbaik utk sempurnakan ape yg kurang..
perbaiki sgala kelemahan..

kpd sesiapa yg nk kad kawen yg lain drp yg lain mcm kad CM ni leh la order dgn KAD KAHWIN ON9 ye..
in sya Allah diorg  punye servis bagus sgt..
harga pom leh dirunding...
kad kawen CM ni diorg hantar sndiri ke rumah sbb negeri bersebelahan je..hehe



Haa..tu dia...cantik kan..tunggu nk pos dan edarkan je..hehe..
alhmdulillah..
smuanye atas izin Allah jugak..
CM x jemput ramai sgt tetamu..
buat majlis sederhana je..
tapi kad kawen nak jugak ikut impian hati sejak dulu lagi..hehe
yg pnting niat kita sndiri bkn nk mnunjuk-nunjuk..
yg pnting CM puas hati dpt kad kawen idaman kalbu ni..
biarlah org nk ckp ape pom..
CM xgune duit diorang pom nk byr kad ni..hehe
Alhamdulillah ats sgala nikmat ini..hehehe

ape pom smoga majlis kami 10 Ogos 2013 nnt berjalan dgn lancar dan diberkati..amin ya rabbal alamin


Thursday, May 16, 2013

HaRi GuRu KeTiGa


As salam..just want to share My Teachers' Day Memory in SK Tg Belanja utk kali ketiga..hehe

Biar gambar sahaja yg berbicara yek..hihihi..JOM CEKIDAUTT..

Once a peaceful morning..
on 16 May 2013..
at SK Tg Belanja, Parit..








Our Headmaster..Tn Haji Tajuddin..



While teachers singing...



Ketua murid bagi ucapan skema baca teks..hihihi


While pupils singing " Terima Kasih Cikgu"...


Posing time bermula...kikiki




With Kak Tina, guru Pendidikan Khas SKTB






After that..
teachers join "Sukaneka"
dalam byk2 benda, chopstik jadi tema..
sbb byk games gune chopstik..hihi
lame da xgune chopstik ni..
kekok jgk la nk pegang..hehe



Pas main Sukaneka..
CM tolong hidang mkanan utk Jamuan Hari Guru lak..hehe
Gambar pom xcntik sbb bergerak aktif sgt..hahaha


Muke xsabar nak makan...habeh la diet akuuuuu...hahaha

Kek2 utk Hari Guru...
Warna coklat tu from Bank Rakyat..Bank Cikgu2..hahaha
Warna hijau + kuning tu from teachers whose were born in May..
Warna pink tu xtau lak kek drp sape..tau makan je..hahahaha



tgk tu..yg pakai bju kuning tu skejap je dah tembam..


Pas jamuan..ade majlis penyampaian hadiah utk cikgu2..


Sebelum tu, ank2 didik action song buat prsembahan ...





Teng Teng Teng...
after a few minutes...



CM dpt hadiah frames yg gojes drp Cikgu Halimatussadiah..
rezeki org nak kawen kata Cikgu Yaki..hihi
Thanks Kak Imah...


Ni haa..cantik x..
yg penting reben tu tau2 je warna ungu..hihi


Ok..now..about pupils's present..
stiap tahun bg seorang cikgu, x sah la kan x update pasal hadiah drp murid..hehe
tahun ni xdela byk sgt dpt hadiah pom sbb mngajar tahap 1 je..
bdak2 kecik xtau sgt nk bg hadiah kt cikgu kan..
tapi CM tak harapkan sgt pom hadiah drp diorg..
yg penting diorg dpt ikut ilmu yg CM ajar sudah cukup brmakna bg CM..
ilmu yg diorg guna tu lagi brmanfaat utk CM..
sbg bekalan akhirat jgk..
In sya Allah..









Ni antara hadiah yg murid bg..
Surah Yasin pom ade..tudung..Novel..kipas..buku nota..pen..cawan..bunga..tempat letak pen..kad2 ucapan..hehe..




Utk ank didik...
ape pom hadiah korang, teacher/cikgu hargai semuanye..
semoga ank2 didik cikgu berjaya di dunia dan akhirat dan jadi insan yg bermanfaat utk agama, bgsa dan negara..in sya Allah..
amin ya rabbal alamin..

Khas utk cikgu-cikgu sedunia...


~ TATA ~

Saturday, May 11, 2013

Action Song Competition District Level 2013


As salam..ari ni CM nak post pasal esyen syong..
yes.. action song..
Murid-murid Tahun 3 2013 berjaya mndapat naib johan Action Song PKG Parit ari tu..


so, diorang berjaya ke peringkat daerah lak..Alhamdulillah..
sgala penat CM dan guru2 pengiring dan pelatih mereka ni iaitu Teacher Gangga dan Cikgu Shaliza akhirnye membuahkan hasil..

Murid-murid Tahun 3 tahun ni x sama dgn murid-murid yg sebelum ni..
Mereka kebanyakan kategori murid yang "slow learner" sket..hehe..nakalnye terlebih sgt..
ade je di kalangan murid yg ok dan "fast learner"..tetapi trlalu sedikit..
tapi smua tu xboleh jadikan penghalang utk kami melatih mereka walaupom kadang2 kami tertekan dengan pencapaian mereka..
al maklumlah mereka terlalu nakal dan susah nk dgr arahan..
kami tetap kuatkan semangat melatih mereka yg xtau byk sgt pasal English menjadi seperti sekarang..
syukur Alhamdulillah..
mereka berjaya mnunjukkan yg terbaik..

Murid-murid cmni perlu dilatih berulang kali sehingga mereka dapat..
Mereka sebenarnye boleh tetapi perlukan lebih banyak latihan lg supaya menjadi "perfect"..
Alhamdulillah berkat kesabaran dan usaha kami, mereka berjaya sehingga ke tahap sekarang..
Kejayaan yg diperoleh ni pom hasil kesungguhan mereka jugak..
Jom tengok kostum  yg mereka pakai nak..jommmm



Kostum iban ni CM buat sendiri tau..hihi..comel x?hehe






Yg ni pom CM yg buat..skirt dan inner di sponsor oleh CM sndiri..hehe












Alhamdulillah..action song SKTB 2013 berjaya dapat naib johan utk peringkat daerah..
ape pom tahniah pd smua yg terlibat...
smoga usaha kerjasama antara guru2 yg melatih kekal terjalin dan kite same2 tingkatkan lagi usaha utk dptkan tittle "Johan" lak tahun dpn dan tahun2 akan dtg...
in sya Allah..amin ya rabb..

jom tengok video aksi action song diorg..jommm





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi