Tuesday, February 26, 2013

Kad KaWeN IDaMaN

5 BULAN SEBELUM HARI BAHAGIA.. photo 608113.gif

As salam semua..ari ni CM nk ceghite ttg kad kawen idaman CM..hihi..
manyakkkkkk la jugak idamannye..
tapi ape nk buat nak tak nak kne pilih yg terbaik dan yg berkenan dihati..hihi
kad kawen pilihan CM semestinye yang jenis yang kreatif dan unik..
saje nk puaskan hati sndiri..
sekali seumur hidup kan..in sya Allah..
walaupom ade org ckp..
" alaa..buat kad yg biase2 je la..lame2 org buang jgk.." 
"alaa..kad cantik cmne pom, kalu org xleh dtg, xdtg jgk.."

bagi CM, lantaklah org nk ckp ape pom..
ade ke CM gune duit diorg nk buat kad kawen CM..
so, pedulik kan kata2 org..
walaupom xde pom org ckp cmtu terang2 dpn CM..
mgkin org leh ckp2 belakang..hehe...
CM xkisah pom..
yg penting CM suke, berkenan, dan cantik serta kreatif di mata CM dan En Tunang..
sebenarnye kad idaman kami ni ade sentimental value tau..
so, kami nak brkongsi la dgn sesiapa yg sudi nk trime dan faham nilai sentimental kad tu nnt..hihi..

So, jom kte tgk jenis2 kad yang sgt kreatif dan unik..hihi..
















Ok..kad mane agaknye yg CM pilih..hihi..(kad yg dipilih xde pom dlm senarai kt atas..hihi)
so kad ini lah pilihan kami..

Jeng 


Jeng 


Jeng
















Akhirnye..kami dah pilih kad kawen kami berbentuk handset..hihi..

actually,why we choose this kind of card??

because...

Our Love Story Was Begin From The Handset..(yes..this is true..)

so, kami nak umumkan hari bahagia kami pom dengan menggunakan kad berbntuk handset..hihi
sweet tak..kikikiki

tapi, harga kad pom agak2 la jgk kan..
mgkin xdela smpai berhengget2..
CM budget kad kawen ni dalam 50 sen ke bawah je..
harga kad sebenarnye brgntung jgk pd jenis kertas kad tu dan saiz kad..
bkn bergntung pd design 100 %..

In sya Allah, CM ingat nk gune khidmat femili sndiri je iaitu abg ipar CM dan kakak CM
 arap2 diorg dpt tolong CM hasilkan kad ni..
kalau x harapkan femili sndiri, nk harapkan sape lg kan..
kalau boleh baik la harapkan femili sndiri dulu..
melainkan dh xde sape nk tolong..
barulah mntk tolong org lain...hehe..

semoga segalanye brjalan dgn lancar..amin ya rabb..

Sumber inspirasi gambar : Google

Sunday, February 24, 2013

AdLiMaH's WeDDiNG NoTeBooK


LAGI 5 BULAN SEBELUM HARI BAHAGIA..Instant Love photo love.gif


As SaLaM..ari ni CM nk update about wedding notebook..hehe..
saje nk brkongsi kt sini sbg kenangan spjg preparation..
utk lebih perancangan lebih strategik dan sistematik, CM prefer buat notebook..hihi
ape2 je yg penting perlu ditulis dlm notebook ni supaya xde perkara pnting yg akan tertinggal..in sya Allah..
kite hanya mampu berusaha..
smoga ALLAH merahmati usaha ini..amin ya rabb..

buku ni jgk akn mnjadi kenangan manis utk CM dan bakal suami serta anak2 n cucu yang bakal dilahirkan...hihi..
excited sgt sbb nk berkeluarga ni..
nak lahirkan anak2 yang soleh dan solehah serta keluarga yang harmoni dan dirahmati ALLAH.. photo adore.gif
impian semua orang kan..in sya Allah..
yg penting niat kita kerana ALLAH..



Haa..ni dia cover buku kami..hihihi..



Yang ni antara kandungan dalam notebook special ni..hihi













Itu lah die serba sedikit mengenai our wedding notebook..
smoga apa yg dirncang dlm buku special ni dpt dilaksanakan dengan sebaik mungkin dan dengan tenang semestinye..amin ya rabb..
smoga mnjadi inspirasi buat bride to be like me..hihi..
prepare dr awal ada bagusnye sbb kte xdelah rase terlampau menggelabah nnt bile saat akhir utk tibe waktunye hari bahagia itu..
smoga sgala urusan kalian dan urursan CM dan en tunang juga dirahmati Allah dan selamat semuanya..amin..

Friday, February 22, 2013

AKaD NiKaH's DReSS DeSiGn


5 BULAN SEBELUM HARI BAHAGIA..Instant Love photo love.gif

As SaLaM..ari ni nk update pasal CM punye design bju akad nikah..
saje2 je design..
sbb mmg suke pom design2 baju ni..hehe..
al mklumlah cita2 dulu trkubur sudah..
skrg ni jd hobi je la design2 baju ni..hehe
pas CM design, ummi CM yg akan menrealisasikan ape yg di design kan..
seronok kan bile ade org yg betul2 memahami kehendak kite..
xde la p upah wedding dress designer atau pom tukang jahit yg lain sbb my mom is a GOOD TAILOR..
she is also A GOOD DESIGNER,..hihi
that's why CM pom mewarisi bakat ummi...( perah santan la plak..)
ape pom syukur alhmdulillah..smoga baju ini berjaya di hasilkan..




So..drp design yg telah dibuat..CM kena lah beli kain utk dijahitkan seperti di atas ni..hehe..
mestilah ikut tema akad nikah..
PURPLE + WHITE

Ape yg diperlukan ialah...


Kain satin ( Light Purple)





Kain satin ni CM akan berkongsi dengan baju melayu En Tunang..
so, semuanye diperlukan sebanyak 6.5 meter..
kalau boleh nak cari kain satin yang jenis tak berkedut..
tapi harga pom boleh tahan jgk la..ape pom kne la beli mase promotion barulah xlari budget...huhu



Kain Chiffon (White )





Kain Chiffon ni leh digunakan sbb kainnye lembut dan senang nak bentuk kedutan atau alunan kain..yg ni nak  kne beli sebanyak 2 meter lebih kot..hehe



Kain net ( White / Light Purple)





Kain net ni diperlukan sebanyak 2 meter jugak..
tu pom tgk jenis bunga sbb ade byk jenis kain net..
xpasti lagi perlukan warna putih atau light purple utk kain net ni..


So, CM nk kne shopping awal2 cari kain utk dress ni..
tak nak beli last minute sbb kesian kt ummi nnt die kalut lak..huhu
better CM cari awal2 dan bg kt ummi cepat2 supaya die dapat buat dangan tenang..in sya Allah..

semoga semuanye berjalan lancar..amin ya rabb


Sunday, February 17, 2013

SeLamaT HaRi LaHiR TuNaNgKu


As salam..post kali ini special utk EN TUNANG CM..hihi..
mungkin ini last birthday 17 Feb 2013, si dia sambut bevday sorg2..
thn dpn dah leh sambut nga CM berdua or bertiga..hihi..in sya Allah
Hadiah dan kad dh smpai 2 hari sbelum bevday en tunang..
alhamdulillah si dia suka..hihi..

Dear Hassan Adli bin Haidzir..










Semoga Allah sntiasa bersamamu dan membimbingmu utk mnjadi bakal pemimpin dan imamku..
Semoga Allah memberkati hidupmu..
Semoga segala impian dan cita-cita2 mu tercapai..
amin ya rabb

semoga hubungan dan ikatan pertunangan kita diberkatiNYA dan  disulami dgn ikatan suci pernikahan tak lama lagi..
in sya Allah..semoga Allah permudahkan urusan kita dlm membina baitul mukmin..amin ya rabb..

..LOVE YOU FOREVER AND EVER..


Your tunang..

Monday, February 11, 2013

CHecKLisT W-DaY (ParT 4)


As salam..alhamdulillah CM dah sediakan 20 perkara pnting utk majlis kawen CM..hehe..
smoga bermanfaat..
semoga segalanya diprmudahkan oleh Allah..amin ya rabb..


Bil Item Check
1 Brg hantaran  
2 Kursus kawen  
3 Tempahan Online  
  butik pengantin  
  bunting  
  kad kawen  
  fotografer  
  button badges for family  
  bunga tgn  
  doorgift  
4 Tudung kawen  
5 Kasut kawen  
6 HIV test  
7 Dokumen2 kawen  
8 Tempahan  
  Homestay  
  kanopi  
  meja dan kerusi  
  catering  
  sistem PA dan DJ  
  tok kadi  
  honeymoon  
9 Treatment  
10 Senarai Tetamu  
11 Pengapit  
12 Aturcara majlis  
13 Guest book  
14 Hiasan hantaran  
15 Pulut kunyit  
16 Bunga manggar  
17 Bunga pahar  
18 Bunga telur  
19 Tanda jalan  
20 Inai  




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi