Sunday, February 10, 2013

KoLeKsi DooRGifT (W-Day)


As salam..ini antara koleksi doorgift yg CM cari dalam tenet..hehe..
sje je wat survey hasil doorgift org lain..
CM xtau lg nk bg doorgift ape utk W-Day nnt..
so, better CM cari dulu idea byk2 drp plbagai sumber utk doorgift ni...hehe
Bagi CM, klu kte p knduri kawen kan, kdg2 kte pom nk jgk dpt brg yg leh digunakan atau leh kte pkai kan..
tp xkisah pom klu x dpt brg2 cmtu, dpt mkn pom dh kire berbaloi dan syukur alhmdulillah..
Jadi, CM pikir lebih baik bagi doorgift atau hadiah pd tetamu sesuatu yg boleh digunakan, dipakai atau leh dimakan..hihi..
Tambahan pula, kalau bg brg yg bleh diamalkan seperti surah yassin,sejadah,tasbih atau buku himpunan doa2 utk diberikan pd tetamu..in sya Allah slagi mana tetamu yg selalu mnggunakan hadiah atau doorgift sperti itu, kita juga dpt tempias pahala amalan tersebut sbb kite yg menghadiahkan brg trsebut..in sya Allah
Macam2 jenis doorgift atau hadiah utk diberikan pd tetamu..so..jom kte CEKIDAUT..hehe


Coklat atau something sweet..
















Makanan atau ape2 je yg boleh dimakan..















Alatan utk diri atau alatan medicure



















Mini Towel






























Alat hiasan 










Bekas cantik














Cermin dan Bekas tisu












 Lilin hiasan







Hiasan Dinding dan Meja

















Kipas









Alatan untuk kegunaan di dapur




















Mini beg atau dompet















Keychain












Tasbih











Surah Yassin dan buku himpunan doa












CD Bacaan Yasin



Mini Sejadah






Alat Tulis atau buku nota




Nota Pelekat


Haa..amacam..mcm2 jenis kan??hihi.. smpai CM pom xtau nk pilih ape lg..
walaupom sstengah org anggap smua ni biase je atau pom remeh je, 
tapi bg CM nk bg kt org tambah2 tetamu yg datang meraikan kegembiraan kte, mestilah dihadiahkan sesuatu yg bermkna dan bermanfaat..
Biarlah simple, tapi bermnfaat serta berguna untuk mereka yg hargainya sudah cukup baik bg CM..
sbgai kenang-kenangan utk mereka jgk..hehe..

In sya Allah..CM akan sedaya upaya prepare doorgift yg trbaik, simple dan bermnfaat utk para tetamu yg akan hadir nnt..
apa yg diharapkan supaya mereka meraikan majlis CM dapat mendoakan yg terbaik untuk CM dan bakal suami nnt..in sya Allah..itu lah yg pnting..

smoga segala urusan dipermudahkan oleh Allah..amin ya rabb..

sumber inspirasi : ATOK GOOGLE

4 comments:

  1. Salam..,
    If Nk Order Coklat For Doorgift Leh Whatsapp Sy.. Murah2 je..
    Nk Order sejadah Mini Pun Sy Ada Supply..
    Klu Berminat Sms/whatsapp Sy Ye.. 018 2767178

    ReplyDelete
  2. printed paperbag & sticker, utk doorgift etc... jom tgk blog kami :) cardbymyan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, kami pengedar buku Mini Mudahnya Menjemput Rezeki, buku Mini Allah Tempat Meminta, Asmaul Husna Pocket Gift yang boleh dibeli secara borong untuk harga istimewa. Dipersilakan ke blog kami http://minaina-ilaaina.blogspot.com / whatsapp Mai 012 3302067

    Terima kasih tuan rumah:)

    ReplyDelete
  4. Koleksi cenderahati door gift yg sungguh luas ni. Mcm dah lindung keperluan utk semua orang.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi