Friday, February 22, 2013

AKaD NiKaH's DReSS DeSiGn


5 BULAN SEBELUM HARI BAHAGIA..Instant Love photo love.gif

As SaLaM..ari ni nk update pasal CM punye design bju akad nikah..
saje2 je design..
sbb mmg suke pom design2 baju ni..hehe..
al mklumlah cita2 dulu trkubur sudah..
skrg ni jd hobi je la design2 baju ni..hehe
pas CM design, ummi CM yg akan menrealisasikan ape yg di design kan..
seronok kan bile ade org yg betul2 memahami kehendak kite..
xde la p upah wedding dress designer atau pom tukang jahit yg lain sbb my mom is a GOOD TAILOR..
she is also A GOOD DESIGNER,..hihi
that's why CM pom mewarisi bakat ummi...( perah santan la plak..)
ape pom syukur alhmdulillah..smoga baju ini berjaya di hasilkan..




So..drp design yg telah dibuat..CM kena lah beli kain utk dijahitkan seperti di atas ni..hehe..
mestilah ikut tema akad nikah..
PURPLE + WHITE

Ape yg diperlukan ialah...


Kain satin ( Light Purple)





Kain satin ni CM akan berkongsi dengan baju melayu En Tunang..
so, semuanye diperlukan sebanyak 6.5 meter..
kalau boleh nak cari kain satin yang jenis tak berkedut..
tapi harga pom boleh tahan jgk la..ape pom kne la beli mase promotion barulah xlari budget...huhu



Kain Chiffon (White )





Kain Chiffon ni leh digunakan sbb kainnye lembut dan senang nak bentuk kedutan atau alunan kain..yg ni nak  kne beli sebanyak 2 meter lebih kot..hehe



Kain net ( White / Light Purple)





Kain net ni diperlukan sebanyak 2 meter jugak..
tu pom tgk jenis bunga sbb ade byk jenis kain net..
xpasti lagi perlukan warna putih atau light purple utk kain net ni..


So, CM nk kne shopping awal2 cari kain utk dress ni..
tak nak beli last minute sbb kesian kt ummi nnt die kalut lak..huhu
better CM cari awal2 dan bg kt ummi cepat2 supaya die dapat buat dangan tenang..in sya Allah..

semoga semuanye berjalan lancar..amin ya rabb


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi