Sunday, December 29, 2013

DaH SaH PreGNanT...


As salam..alhmdulillah...
setelah beberapa hari.CM tekad nak buat lagi skali UPT..
akhirnya..




POSITIF jugak...alhmdulillah...

jadi kesimpulan drp dua2 UPT..dua2 positif..hehehehe



Alhamdulillah Ya Allah..jika benar aku mengandungkan hambaMU ini..
Kau kuatkanlah dia untuk terus hidup di dalam rahimku ini..
Kau jadikanlah dia hambaMU yang taat dan patuh padaMU selamanya..
Kau sempurnakanlah sifatnya dan akhlaknya..
Supaya kelak dia dapat menjadi pembela agamaMU..
Amin Ya Rabbal alamin...

Syukur tidak terhingga padaMu Ya Allah..
Bila dah bagitau hubby pasal UPT yang pertama ari tu pom die happy sgt2..ni kan pulak UPT yg kedua..lagi la die happy..die pom mcm xprcaye dah nk jadi papa tahun ni...alhmdulillah..
CM akan jaga baby anugerah Allah ni sebaik mungkin,,
walaupom masih trlalu awal, CM dh kene hati2 dan jaga dengan sebaik mungkin supaya kandungan ni kuat hingga membesar dan tiba masa bersalin nnt..in syaAllah...
smoga smuanya berjalan dgn lancar..amin Ya Rabb..






Friday, December 27, 2013

AKhiRNya...


As salam...
SYUKUR ALHAMDULILLAH YA ALLAH..
DI ATAS ANUGERAH INI...

Alhamdulillah..
setelah beberapa hari rase lain macam..
siap mimpi dukung  baby lagi..
akhirnya..CM tekad nak beli UPT kt watson..hehe..
CM dah buat Urine Pregnancy Test sndirian berhad..
AKHIRNYA...tadaaa...



POSITIF???!!!

alhmadulillah..rase gembira dlm hati ni..
rase xprcaye pom ade..hehe

tapi ape pom CM tetap positifkan fikiran supaya benda ni xpasti lagi..
cume anggap ianya ada so kne jage diri elok2..
kene tunggu dulu period bulan ni datang ke tidak..
kalau lambat seminggu,CM akan buat lagi skali..
kalau kire dlm minggu ni patutnye CM dah period..tp xde lagi..
so tunggu bberapa hari lagi buat UPT kedua...hehe

ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH ALHAMDULILLAH.


Sunday, December 22, 2013

PeRuT

As salam semua..
ari ni nk cite pasal perut..
hehe..pasal perut pom nk cite ke?hehe
alaa..biarla ni kan blog CM..suke ati CM la nk cite ape pom..
pasal perut pom jd kenangan indah jugak tau..

Jeng Jeng Jeng..

Dalam 2 3 hari ni, perut CM dh rase lain mcm,..
rase mcm da ade isi..hihi
rase kejang je..
xtau lagi betul ke x..
tapi rase lain macam la..
selera makan pom mkin brtambah sejak lepas majlis belah suami ari tu lagi..
ingatkan biase je,.tapi mkin lame mkin brtmbah selera mkn yg luarbiase,...
beru mkn 1 jam kemudian lapar balik..aishhh...pe sudah jadi ni..

nak kata pregnant xde lak rase loya..muntah..pening ke ape..
tu yg buat xtau je..
tp stiap pe yg CM mkn CM hati2 la..
xde la mkn benda2 yg tajam mcm nenas ke ape ke..
mmg dah brsedia klu dah pregnant pom..xde lak nk merancang ke ape..
klu Allah nk bagi rezeki baby tu dlm ms trdekat ni syukur Alhamdulillah..hehe

pe pom..tunggu je la tindakan CM seterusnye,..,hehe..TATA

Tuesday, December 3, 2013

PRe HoneYMooN 6 2013 : Pantai Teluk Cempedak,Kuantan


As salam..da abis majlis belah suami..
Sebelum banjir menjelang, kitorang sempat lagi g jalan2 kt Teluk Cempedak..
Tapi xleh la nk main2 air  pantai sgt la sbb angin yg kencang dan ombak bergelora..
amik gmbr n tgk pmndangan je la..huhu..
Alhamdulillah..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi