Tuesday, August 18, 2015

Hasif Arsyad 11 months old (CMHA ParT 16)


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..27 Julai 2015 genap umur Arsyad 11 bulan..

Skrg ni Arsyad dh leh jalan dgn yakin dah skrg..alhamdulillah berkat sikap xputus asa die,wlau byk kali jatuh die tetap bangun dan terus brjalan..kdg2 risau jgk takut2 die dh give up sbb sakit.,
Anak mamapapa ni kuat orgnye..kuat smangat die..smoga terus kuat hadapi mcm2 ujian utk mu membesar dgn sihat..bkn main laju die berjalan..bukak je pagar mainan die,terus kuar takut kne kurung lg..hihihi..



ade mase kena kurung dlm pagar jgk si Arsyad sbb aktif sgt..maklumlah skrg ni mcm2 benda die nk explore..klu pe yg die nk explore tu leh bahayakan die,cepat2 larang die..kalau xjd jgk masuk la dlm pagar..huhu..kdg2 mama papa sibuk masak kt dapur, kena la letak dlm pagar..huhu..sbb xde org leh jaga die..


Arsyad suke sgt bace buku..mama mmg dh siap beli dah byk2 buku kt Arsyad nk suh die rajin baca buku..
Alhamdulillah..anak mama ni rajin sgt belek2 buku dan baca dgn bahasa die..mulut die mula la duk bebel2 ttg pe yg die bace...hihi..klakar sungguh tgk gelagat die duk bace buku..hahaha






Jom tgk gambar masa Cik Nah(adik ipar CM) kawen....alhamdulillah..
Tgk tu..ensemnye die pakai baju Melayu yg tokmi die buatkan..hehe..







Ni gambar masa kami nk balik Besut dah..




Arsyad jd Arsyadah..hahaha..saje je ni..mmg comel la die pakai tdung ke ape kt kepala..hahaha..





alhamdulillah..beberapa ari lagi anak mama ni akan berumur 1 tahun..ase mcm skejap je mase kan..
Tapi,actually mcm2 mama papa hadapi spnjg besarkan Arsyad..mcm2 "hadiah" yg Arsyad dpt setiap kali berubah bulan..semoga anakanda terus kuat hadapi ujian daripada Allah..smoga anakanda mnjadi ank yg soleh,cerdik,pandai,rajin,rajin solat,rajin baca QURAN..berakhlak tinggi,.penghafaz Quran hopefully..mstilah mama papa nk yg trbaik utk anakanda..inshaAllah..smoga Allah sntiasa mlindungi ankanda..aamiinn


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi