Tuesday, June 30, 2015

Hasif Arsyad 10 months old (CMHA ParT 15)



Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..27 Jun 2015 genap umur Arsyad 10 bulan..

Skrg ni Arsyad dh leh jalan sket2 tp xbrape yakin..alhamdulillah..anak mama papa ni mmg kuat semangat..xpernah putus asa utk berjalan dgn baik...hehe..

Gigi pom dh tumbuh dua atas..dua bawah..





Tahun ni mama,papa dan Arsyad raye prtama di Kuantan,umah atok dan tok wan Arsyad..hehe
First time ni raye prtama kt sini dan first time jugak kami beraya BERTIGA..alhamdulillah..
Ase mcm xcaye lak dh ade Hasif Arsyad dan dapat beraya bersama..Terima Kasih Ya Allah ats sgala kurniaan ini..Jom usha gambar2 kami beraya di Kuantan..




Kenangan raya bersama bertiga dgn atok dan tokwan srta femili yg lain xdpt dilupakan..hehe..cehwah..
Tapi opkos la xleh banding dgn raye pertama kt tmpat CM sndiri..raye kedua baru leh raye kt Besut..tahun ni jgk raye kt Besut xbrape meriah..sbb CM, hubby dan Arsyad raye kt Kuantan, Kakak n abg ipar raye kt KL..abg CM dan kakak ipar raye kt Kay Tee..abg sulung CM dan kakak ipar lak raye kt majlis YB..tggal adik bongsu dan adik besar je dgn umi abah..kesian lak kt umi abah..xdpt beraya bersama dgn smua anak2 die..nk buat cmne kan..msing2 dh brkeluarga..tp insyaAllah tahun dpn kita raye pertama kt Besut lak..kena lah gilir2 beraya ni..klu ikutkan raye kali ke berapa pom xpe asalkan leh jgk beraya kt tmpat sndiri..tp klu pikirkan perasaan ibu bapa kita mstilah kita nk raye dgn diorg dr hari raya prtama smpai abis raya..huhu..tp nk buat cmne..masing2 dh brkawen n brkeluarga..
Jom tgk gambar2 raye ketiga kami di Besut lak..




Seronok kan klu tgk smua adik bradik dan ipar duai srta ank2 sedara brkumpul brsama n amik gmbar brsama2..indahnya saat2 itu..bkn slalu cmni,..femili lah kunci kebahagiaan hidup..

Hasif Arsyad ni seorang yg suke kan ilmu..jumpe je buku,msti die belek2 dan mulut bising2 mcm ngah membaca..hahaha..wlaupom xtau ape yg die bace..alhamdulillah janji die suke dgn buku..
arap2 leh kekal smpai ke tua la ye nak..inshaAllah,..


 ok la..nnt CM update lg ye..TATA



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi