Monday, December 22, 2014

RuMaHKu BaNJiR


As salam..dah lame x update kt blog ni kan..dh berhabuk bersawang sgala bagai..huhu..xsempat nk update sbb sibuk uruskn baby kan..hehe..

So kali ni CM nk ceghite pasal banjir ari tu..rumah CM di Besut pom kne banjir tapi kawasan umah je lah..alhamdulillah nasib baik air x masuk dlm umah..dlm kete..risau dibuatnye..sbb xpenah2 lg berlaku cmtu sbelum ni..thn lepas banjir,air kt kawasan luar pagar umah je..tapi thn ni air melimpah smpai satu tangga lg nk masuk dlm umah...SUBHANAALLAH..MASYAALLAH..ASTAGHFIRUALLAH...

Bile dh kemuncak tu, mmg elektrik pom dh kne tutup la sbb xnk brlaku masalah lain lak..satu daerah bergelap kot asenye..xtau lak kt daerah lain..huhu..dlm 3 hari 2 mlm jgk la xde elektrik..sbb tu muka baby Arsyad pom dh naik bintik2 merah..nak kate ruam ntah la..nak kata kne gigit nyamuk makin besar tompok2 merah tu..huhu..kesian Arsyad..sbb malam tu dh bergelap..jd xnmpak pe yg telah menggigit mukenye..nasib baik keesokan harinye air dh mule surut..dh leh p klinik jumpe doktor..

Doktor ckp Arsyad kne gigit nga binatang..tp xtau binatang pe..huhu..tp xleh nk bg ubat yg kuat sbb masih baby lg..xpe la,.janji doktor bg ubat utk kurangkan merah2 tu..

Ok..kt bwh ni gambar umah CM mase banjir ari tu..jom tengok..hehe





Hmm..cmtu lah keadaan umah CM yg telah dilanda banjir..ape pom CM bersyukur dgn sgala ape yg berlaku,,CM bersyukur jgk keadaan banjir di kawasan umah CM x seteruk kawasan umah org lain..stiap musibah yg melanda ade hikmah disebaliknya.insyaALLAH..musibah drp banjir,baby Arsyad yg kena..tapi xpe la..smua tu ujian buat mamapapa die..kami redha YA Allah..smoga Arsyad anak mamapapa kembali pulih sperti biase ye sayang..amin Ya Allah..

Ni la gmbr muka arsyad yg kena gigit nga ape ntah..huhu..kesian anak mama ni..binatang mane la yg suke gigit muka anak mama ni..huhu


 Ni ubat yg CM dpt drp klinik,,.alhamdulillah kulit muka Arsyad bertambah baik walaupom lambat..xpe la ..janji ade perubahan,,


Sekarang ni muka ARsyad dh ok dah sket walaupom xnmpak kesan mendadak sgt sbb ubat xkuat pom..biase la baby kan..mamapapa die kne byk bersabar..huhu


Ok la..tu je nk update utk kali ni..lenkali cite lg..hehe..TATA


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi