Tuesday, January 27, 2015

Hasif Arsyad 5 months old (CMHA ParT 10)


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..24 Januari 2015 genap umur Arsyad 5 bulan..sekarang ni Arsyad dah pandai pegang benda2 kuat..pandai menggenggam..pandai main cekur dan gamit..hehe..meniarap sndiri tu dh pandai dan siap reverse ke belakang lg..die xpndai nk tekan gear 1 lg..hehe..menyembur tu biase la kan..pandai gelak2 n jerit kuat2...hehe..



Alhamdulillah..setiap hari mama n papa leh tengok prkembangan Arsyad depan mata sndiri,,buat masa skrg ni mama n papa x smpai hati lg nk tggaalkan Arsyad kat pengasuh atau taska ke ape..dr Arsyad lahir smpai skrg,papa Arsyad la duk menjaga Arsyad mase mama mengajar kt sekolah..papa brkorban demi Arsyad dan mama..terima kasih papa,,papa trpaksa berhenti kerja sbb xsmpai hati nak tggalkan Arsyad dekat org lain..sebab banyak kes2 yg pernah brlaku sebelum ni..mama n papa jadi takut lak..kalau nk anta pengasuh pom biarlah mama n papa atau tokmi tokbah kenal rapat atau saudara trdekat..tp skrg ni xde lg pilihan yg tepat..biarlah org nk ckp pe pom yg penting pada mama papa adalah Arsyad..mama papa nak Arsyad jd anak soleh dan sempurna dengan kasih syg mama papa..mama papa xnak abaikan Arsyad sedikit pom sbb tu mama papa xnk bg org lain jaga..stakat ni Alhamdulillah kita boleh hidup bahagia cukup makan pakai walaupom mama sorg je yg bekerja..itu pom dh cukup brsyukur bg mama..smoga anak mama papa sntisa cergas,cerdas,sihat, cerdik pandai..hehe..amin Ya Allah






Anakanda Arsyad dh pandai wak ekspresi muka ble tgk kamera..Alhamdulillah Arsyad dh pandai brgambar..maknanye die dh leh fokus ble tgk ssuatu,..CM mmg ajar die tgk kamera n video mase die kecik lagi..contohnye bile die tgk video..die akan gune mata dan telinga sekaligus..die dengar dan melihat dalam masa yg same..untuk prkembangan otak die jgk..kalau kamera lak..CM slalu ajak WEFIE dgn die..pastu bagi die tgk gmbar die sndiri n video die,die akan senyum dan gelak2..hehe..maknanye die tahu die tgh tgk reaksi die sndiri..hehe..kdg2 klakar sungguh tgk gelagat anakanda Arsyad ni..hilang smua penat lelah mama slama ni nk lahirkan n besarkan Arsyad..smoga anakanda sntiasa sihat walafiat dan dilindungi Allah selalu..amin ya Allah :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi