Monday, February 16, 2015

TeRenGGaNu..HeRe I CoMe..


Syukur Alhamdulillah tidak terhingga pada Yang Maha Esa lagi Maha Berkuasa..Ya Allah..terima kasih atas nikmat ini..sesungguhnya aku bersyukur kerana antara doaku selama ni dimakbulkan oleh Allah s.w.t..

4 Februari 2015

Masa tu ada mesyuarat Panitia Matematik..guru besar CM, Tn Haji Tajuddin bin Abdullah Hashim bgtau yg CM dpt tukar..alhamdulillah Ya Allah..walaupom mase tu CM xpasti lg betul atau pom tidak sbb xde surat bertulis..jd CM hnya mngucapkan syukur ats sgala yg brlaku..smaa ada jadi atau tidak pertukaran tu CM still lg brsyukur dgn sgalanye..org ckp jgn berharap sgt sbb nnt leh kecewa...bg CM smua tu atas persepsi masing2..kalau ade rzeki adela tu..kalau xde lg redha jela..

11 Februari 2015

Alhamdulillah..akhirnya benarlah bagai dikata..CM dapat surat kelulusan pertukaran daripada JPN Perak..syukur Ya Allah..mgkin ni adelah rezekiku dan rezeki anakku,.Hasif Arsyad..tiada kata yg dpt diucapkan melainkan sujud syukur pada Allah..kerana penantian yg selama 3 tahun lebih akhirnya terbalas jua dengan berita gembira ni..sekarang perasaan bercampur baur..gembira ade..sedih pom ade..xtau nk ckp cmne..huhu

12 Februari 2015

Cikgu2 SK Tg Belanja dan rancang nk buat majlis perpisahan on the spot..pada mulanye guru besar nk buat majlis perpisahan pada tarikh yg belum ditetapkan sbb kengkangan masa dan bajet..tapi kerana keikhalsan hati dan kemurahan hati cikgu2 yg baru naik pangkat,majlis perpisahan dapat dirancang dlm mase trdekat ni..iaitu pada 16 Februari 2015..alhamdulillah CM bersyukur ade yg sudi buat majlis untuk CM sebelum bertukar..smoga Allah permudahkan urusan dunia akhirat kepada mereka yang bertungkus lumus untuk kelancaran majlis nanti..


13 Februari 2015

Hari ni hari terakhir CM mengajar anak2 murid CM pd tahun ni..kelas yg CM pegang da siap hias bagai da..tibe2 kne tukar lak..xpela CM sedekahkan aje smuanye utk SK TG BELANJA..mase ni CM dh siap bagi cenderahati utk diorg..xdela seberapa janji ade la jgk kenangan utk diorg..sedekah ni x seberapa berbanding nikmat yg Allah bagi ni..kepada ank2 murid teacher,teacher dah halalkan sgalanye..smoga mengkeme berjaya dunia akhirat..amin ya Allah..




16 Februari 2015



Hari ni la last bersama anak murid dan guru2 serta staff SK TG BELANJA, PARIT, PERAK..kenangan bersama xkan pernah CM lupekan..tempat jatuh lagi dikenang inikan pula tempat pertama CM dipostingkan dan permulaannya menjadi seorang pendidik..kt skolah ni,byk benda yg CM belajar..belajar dari kesilapan dan belajar menjadi pendidik yang optimis dab berdedikasi dalam menjalankan tugas..yes..it's true sbb ape drp CM yang mentah dan beremosi kini dh jd seorg yg leh kawal perasaan dan terima segala tugas yg diberikan dengan hati terbuka..skolah ni menjadi saksi sejarah hidup CM..drp bujang, kawen,mengandung dan sekarang dah ade sorg anak..alhamdulillah..terima kasih kepada semua yg pernah mmbantu CM,mendoakan CM,mengajar CM erti pengorbanan seorang guru dan mematangkan CM dalam menghadapi pelbagai masalah..smoga Allah merahmati kalian semua dunia dan akhirat...amin ya Allah..






Semoga pertukaran CM ke Terengganu dirahmati Allah..CM brsyukur jgk dpt bertukar ke sekolah lama CM..smoga CM dapat berkhidmat dengan cemerlang ditempat sndiri..insyaAllah..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi