Tuesday, November 12, 2013

LAWATAN TAHUNAN SKTB 2013


As salam semua..ari ni CM nk update pasal program sekolah utk tahun 2013..
Alhamdulillah CM berpeluang utk join Lawatan sekolah tahun ni..
sbelum ni xbrpeluang pom sbb ade hal yg xleh nk elak..hehe
Lawatan tahun ni brkonsepkan MESRA ALAM..and why??
Becoz..murid2 telah didedahkan dengan alam smulajadi contohnye HUTAN, SUNGAI, GUNUNG, GUA dll..hihi

Ok..now nk ceghite ttg tentatif prjalanan kami..cehwah mcm cte karangan lak..hehe
Dalam kul 8.10 pg..kami bertolak dr sekolah ke SUNGKAI..

Sampai kt SUNGKAI dalam kul 9 lebih,kami cari sarapan pagi kt kedai mamak ni..hehe


Pastu..kami pom bertolak ke lokasi pertama iaitu SUNGAI KLAH HOTS SPRING..
Ok klu nk tahu pasal tmpat ni uols leh tgk dlm google je..cntik tempat die..hehe

Guru pengiring utama iaitu Tn haji Rozali b Din yg byk brsusah pyah utj jayakan lawatan ni..


Ni guru2 pengiring yg lain trmasuk lah CM, Ckgu Waridah, Ustz Ridzuan dan Ckgu Yaki..



dah smpai kenalah daftar masuk dulu..

DEWASA = RM 12
KANAK-KANAK = RM 10

Oleh sebab CM p nga rombongan sekolaah dpt la diskaun RM 2..diorg kire harga KANAK2 jugak...hehe..
bagus kan..nnt uols leh la join skolah mane2 nk buat lawatan ke sini..hihi


nak masuk kne naik train kecik dulu..hehe..tp jaraknye dr pintu masuk xdela jauh sgt..jalan kaki pom bleh..cume diorg dh sdiakn train ni,naik je la kan..hehe




masuk je kawasan ni..wahhhh..cantik sangatttt..ni kawasan kolam air sejuk..kolam air panas kt tmpat lain lak..


bukan main seronok diorg ni main air..amboi jelesnye cikgu..huhu


sempat brgambar brsama PK KoKu, Kak Waa..




bergambar je la nga diorg ni walau separuh badan je berendam..hehe
alasan baju extra trtggal dlm bas..
xpe lenkali leh p berendam nga hubby lak..hehe



ok..dh abis main air kt kolam air sejuk, murid2 main air kt Kolam air panas lak..
tp xdela panas sgt..suam2 je..hehe



Da abis main smua air..kitorg gerak lak ke GUA TEMPURUNG..






Fuhh..penat giler naik tangga kt dlm gua ni..ase nk pitam pom ade..

Pastu kami terus gerak ke Tmn Rekreasi Gunung Lang...
alaa..tmpat yg CM p dating nga hubby dulu..hehe










Dah penat berjalan dr pg sampai malam bru balik..huhu..Alhamdulillah..
walaupom penat, CM happy sgt2  sbb brpeluang p lawatan dgn ank2 murid CM..
smoga lawatan kali ini bermnfaat utk diorg..ok TATA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi