Monday, May 26, 2014

ThiRD SCaN

baby development

Doaku untuk anakku



" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.

Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam smua..ari ni CM nk kongsikan mngenai THIRD SCAN yg CM n hubby CM buat..hehe..
Tapi kali ni kitorg scan kt klinik swasta je sbb klinik kerajaan suh scan pd minggu ke 38..
jadi..lambat sgt nk tnggu smpai ke minggu tu..huhu
CM xsabar nk tgk baby CM yang aktif sgt ni..hihi

Tujuan scan kali ni nk tahu kedudukan baby..jantina baby..kedudukan uri dan keadaan keseluruhan baby dlm kandungan CM..skrg dh hampir 27 minggu usia kandungan..alhamdulillah..



Tapi gambar scan x brape jelas kan??huhu..ase xpuas hati jgk la..tp nk buat cmne..doktor pengganti yg scan bkn DR YASMIN..huhu..
pe pom CM brsyukur leh tgk baby dh gerak2 n tau keadaan die dlm kandungan..
smuanye Alhamdulillah ok..kedudukan uri pom ok..jantina baby dh tau pom..hehe..
Ape yg slama ni yg CM n hubby CM ase mmg tepat..alhamdulillah..baby x segan silu tunjuk die "punye" hihi..
Tergelak hubby CM ble doktor tnjuk baby "punye"..hihi..
hubby CM pom first time tgk baby gerak2 cmtu..die ckp die happy sgt2 dan ase mcm xprcaya dpt tgk baby die sndiri..Alhamdulillah,..kami sgt gembira dgn anugerah Allah ni...TERIMA KASIH ALLAH ATAS PENGALAMAN INI..

Untuk baby mama dan papa..



Alhamdulillah..baby mama papa sihat dlm kandungan mama...mama n papa hepi sgt leh tgk baby gerak2 td tau..slama ni duk tgk baby gerak2 kt bahagian luar perut mama je..leh nampak baby duk menendang ke ape xtau sbb tgk perut mama beralun alun x brhenti2 ble time baby gerak....hahaha..aktif sungguh baby mama n papa ni,,hihi..smoga baby selamat dan selesa dlm rahim mama k..smoga ALLAH sempurnakan sifat baby n akhlak baby mama n papa ni..smoga baby mama mnjadi seorang mujahid Allah yang bertakwa k..amin ya rabb,...(haa..ce teka boboi or gegurl??hihi)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi