Saturday, April 25, 2015

Hasif Arsyad 7 months old (CMHA ParT 12)


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."



As salam..Alhamdulillah..27 Mac 2015 genap umur Arsyad 7 bulan..Arsyad dah leh kenal org sekeliling die dah..mknanye mcm die dh cam mama papa die,tokbah tokmi die.dan org2 yg die slalu nampak...skrg ni nmpak org yg die xkenal pom die pndai senyum dah tp tgk jgk la org tu cmne..klu org tu snyum kt die,die snyum la balik..hehe..

Waktu ni jgk la bahaya sbb die leh snyum kt smua org n boleh mnyebabkan org2 geram nk dukung die..mama papa risau jgk klu jadi feveret org klu p mane2..huhu..tp xpe ade batasnye jgk..xleh snang2 bg org yg xdikenali pegang atau dukung Arsyad..mama papa akn pastikan keselamatan anakanda terjamin.insyaAllah..



Arsyad dah pandai posing mcm2 gaya dah skrg..hehe





Dah pandai tunjuk reaksi happy bile tgk video2 nyanyi2 dlm laptop..hehe


Mama suh bace buku,die gigit buku lak...ish ish ish










Arsyad suke sgt duk dlm walker yg ummicheta bg ni..hehe







Arsyad suke sgt main tali handbag..hehe


Arsyad n mama papa p jalan2 kt Program Animasi Besut 2015







Arsyad with his cousin..kak adaa..kak fiqah..abg akid..n abg afif




Arsyad suke gigit bucu meja...huhu..mama kne cari cara lain xnk bg Arsyad gigit cmni..huhu





Mama dapat beli baby carrier from Snugbaby khas utk Arsyad..alhamdulillah..bkn senang nk dptkan ni tau..hehe




Arsyad suke menyibuk nk tgk tok ummi kt majlis..hehe


Bapa n anak same je stail tdo..kihkihkih


Arsyad with tokbah...dh jd driver tokbah dah ni..hehe


Ok..lenkali CM update lg..babaiii

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi