Friday, May 22, 2015

Hasif Arsyad 8 months old (CMHA ParT 13)



Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."

As salam..Alhamdulillah..28 April 2015 genap umur Arsyad 8 bulan..skrg ni aktiviti mngigit die mkin mnjadi-jadi sbb die dh mule gatal gusi..hihi..ari tu duk sibuk cari bucu meja nk gigit n legakn gatal2 gusi die..hehhe..klakar la anak mama ni..nk tumbuh gigi la tu ek..xpe..nnt mama carikan pagar khas utk Arsyad nk membuas n mengigit..xdela..mama ingat nk beli pagar khas utk baby utk Arsyad duk main dlm tu ye..Arsyad skrg pom dh pndai posing..hihi..tgk tu..


Setiap kali tiba umur Arsyad yg baru..pasti ade je "Hadiah" yg die dapat..biase lah budak nk membesar..die baru nk blaja mengenai kehidupan..tp Alhamdulillah ank mama papa ni kuat orgnye..nmpak die sabar je mnerima sgala ujian utknye..mama papa slalu pesan kt Arsyad kan..ms dlm perut lg mama slalu pesan supaya jd anak yg baik dan ank yg kuat..hehehe..smoga ankanda cepat2 sembuh ye..

demam panas lak...huhu
Alhamdulillah demam anakanda sekejap je dh kebas sebab mama slalu lap bdn die..pastu bg minum ubat demam yg ari tu..syukur sgt2..







Anak mama papa ni mkin ari mkin nk explore ttg dunia sekeliling die jd die akn merantau merangkak xkire ke mane-mane pom..dan yg xtahan tu bile jumpe satu benda yg pelik bg die,die akn masukkn dlm mulut n kunyah n rase skali..huhu..mama dh serik dah syg..ari tu arsyad duk tdo sebelah mama..mama mase tu bru blik keje penat..tibe2 trlelap..then tibe2 mama trjaga trkejut trdengar arsyad trbatuk-batuk..mama pe lg..gelabah n panik xingat dunia..upe2nye naseb baik Arsyad x trtelan getah ikat tu..ishhh..pantang jumpe smua bnda nk sumbat dlm mulut..ms tu luruh jantung mama n air mata mule brderai ble tgk ank mama cmtu..naseb baik mama trjaga mase tu klu x,xtau dah pe jd nga Arsyad..



Sejak kejadian tu,mama nekad nk buat ssuatu utk Arsyad supaya bebas brmain tanpa bahaya..dh lame dah mama mengidam sbenarnye nk cari pagar utk Arsyad..tp sbb kekangan masa mama yg terhad sibuk dgn kerja2 kt skolah,jd mama tangguhkn dlu..tp ble dh jd cmtu,mama nk jgk beli pagar utk Arsyad segera..
JENG JENG JENG..ni la pagar Arsyad..dh smpai dah pom..mama order dgn shamizakids..



Alhamdulillah..rezeki Arsyad la ni..pasni mama papa xrisau dh nk biarkn Arsyad main puas2 n explore benda2 yg ade dlm pagar..mama akn beli mcm2 utk Arsyad blaja dr smasa ke semasa ye syg..



Baju raye n kopiah raye Arsyad pom dh sampai..alhamdulillah..Arsyad dh ade baju raye..yeayyy




Akhirnya..pagar telah siap dipasang..huhu..lambat jgk la nk pasang sbb sibukduk mncari foam dna tikar nk lapik..yela..risau kot2 die duk main dlm pagar tu terjatuh ke trhantuk ke..sbb tu kne beli foam yg tebal demi kesalamatan Arsyad..merata mama papa cari foam n karpet yg sesuai utk letak dlm pagar Arsyad..huhu..alhamdulillah jumpe jugak..

ni karpet..gmbr foam lupe nk amik..hehe


Tgk tu..bukan main happy lg die dpt pagar baru..leh la die mnggigit spuas hati..insyaAllah dijamin slamat sbb mama dh mngelapnye spnjg hari..hehehe


Buah hati mama...mama's heroes


ok tata..nnt update lg..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi