Wednesday, June 29, 2011

ALLaH's LoVe


~ HARI INI DLM SEJARAH..huhu..mcm2 brlaku kt CHe MaH hari ni gara2 nak interview SPP punye pasal..huhu..mcm2 ragam ade..Allah sahaja yg tahu..smuanye brlaku dlm mase yg singkat je..dugaan yg dtg bergunung-ganang di smping menguji kekuatan emosi CHe MaH sampai satu tahap CHe MaH terpaksa meluahkannya dgn EYE WATER..huhu animated,gifgif,avatar,animated,emotion~

First..dgn masalah pak cik teksi yg xangkat2 tepon la..CHe MaH nak mntak teksi dtg amik CHe MaH pagi keesokan harinye dlm kul 6.30 pg..intrviewnye kt IPG IPOH start kul 7.30 pg..pasai tu la kne p awai2..huhu..klu pak cik teksi ni angkat awai2 tepon ni xdela timbul masalah lain..huhuhu animated,gif

Second..bile dah xdpt teksi nak p ipoh esok, pe lagi..kne la menumpang org..naseb baek ade kawan kpd my housemate nak tumpangkan..TAPI..yg menjadi masalahnye...animated,gif

Third...ptg tu ade mesyuarat 1M 1S lak..dlm kul 3 ptg..abis mesyuarat xtau la pukui brapa..dahla kwn housemate CHe MaH nk p ipoh dlm kul 4 ptg katenye..xkanlah CHe MaH nak suh kwn housemate tu tunggu smpai CHe MaH abis mesyuarat..dah la CHe MaH ni menumpang orang..ummi n abah x ajar CHe MaH buat prangai cmtu..dah nak tumpang orang, kne la ikut org yg tu..lainla yg kte nak tumpang tu kwn yg kte dh kenal lame...huhu..pe lagi..CHe MaH terus lah nak mintak XCUSE x p mesyuarat ptg tu sbb nye xnak la org yg CHe MaH nak tumpang tu tunggu lame lak....TAPI..timbul lagi masalah lain...huhu

Fourth..masalah ni la yg paling menguji kesabaran CHe MaH..dah nak mintak XCUSE kenalah mintak nga HM..dah cite smua masalah kt die..tapi smuanye HAMPA..gif,avatar,animatedsah2 la die x bagi XCUSE kt CHe MaH..gif,avatar,animatedkatenye mesyuarat tu lagi pentinggggg....abis tu aku nak p temuduga SPP ni xpenting kerrrrr...gif,avatar,animatedYA ALLAHHH...hati ini cukup bersabar...tahap kesabaran tu dh nak hampir2 kemuncak daa..huhu..dahla CHe MaH dalam keadaan terdesak mase tu..dah tau nk p nga ape dah p IPOH..esok pagi ade temuduga SPP,...xkan x pegi lak..gif,avatar,animated,emotionWAJIB pegi..tp xtau nak p nga ape da melainkan tumpang kwn housemate tu la..huhu...dapat lak HM yg x pernah memahami jiwa cikgu2 lak..huhu..xkanlah die xleh pikio pasal masalah CHe MaH..kalau die snggup hantar xpe jugak..huhu..klu die sanggup pom CHe MaH pom xnak la..

YA ALLAH..KAU shj yg tahu betapa geram  dn sakitnye hati ini bile diperlakukan sebegitu rupe..animated,gif kononnye hanya ingin menguji sejauh mane diri CHe MaH ni..animated,gif...ARGHHHHHHHH...Ya Allah..knape die tu nak uji aku mase aku trdesak lak..ntah pape laaaaaaaaaaaaaa...gif,avatar,animateddah x reti nak menilai dah ke...animated,gifdah lame dah sabar dgn sikap die..tahulah die tu HM....tp jgnlah menyalahgunakan kuasa HM tu...animated,giftolonglah hormati masalah guru2 di bwh anda..dgn siapa lg kami guru2 nak mengadu masalah selain HM..bile CHe MaH mule bersuara, CHe MaH di cop "BANYAK SONGEH"..huhu..eee,,,geramnyeee....animated,gifape lagi CHe MaH mampu buat..huhu..melainkan menurut aje perintahnye walau hati terguris...huhuhu...gif,avatar,animatedbg die..die saje la yg brkuase menentukan segala keputusan dn tahap prestasi guru2..huhu..YA ALLAH..berilah ptunjuk pdnya supaya die dapat menjadi HM yg baik dan lebih brperikemanusiaan...huhu..MCMANE NK BUAT NI? MCMANE??????huwaaaaaaaaaaa...animated,gif


LUCKLY...tibe2 SUPERMAN pom datang dgn motor besarnye..hehehe...Naseb baek la ade CIKGU AZIZI..cikgu yg penyayang..like SUPERMAN..gif,avatar,animatedhehehe..ms CHe MaH susah la die yg byk tlong..xtaula cmne nnt klu cikgu AZIZI xde..trime kasih byk2 CIKGU AZIZI...die yg pujuk HM tu supaya bg XCUSE kt CHe MaH..huhu...ms CHe MaH nak balik cuti pjg ari tu pom, die jgk yg bantu..huhu...hnya Allah shj yg dapat membalas sgala kebaikan cikgu..huhu...CHe MaH bukan saje2 nak mintak XCUSE ke ape..dh mmg terdesak..xkan lah HM xleh nk consider..cubelah HM tu duduk kt tempat CHe MaH n alami mcmane prasaannye org yg x punye ape2..KERETA XDE..ape pom xde..dahla duk kt tempat org..huhu..xkanlah nk samekan dgn mase susahnye dulu..kirenya nak suh CHe MaH pomsusah mcm die dulu la..huhu..ape la pemikiran kolot cmtu..TAPI...beruntung CHe MaH ade cikgu2 sprjuangan yg sudi menolong dan amik berat pasal diri CHe MaH serta prhatin dan memahami masalah CHe MaH..gif,avatar,animatedKAK HUDA, KAK IMAH, KAK SALMAH, KAK SITI, KAK LIZA, KAK JAM..CIKGU YAKI, CIKGU ROZALI merangkap MENTORKU..dn smua cikgu2 dan warga SKTB trmasuklah staf2 dan kerani yg prnah mmbantu CHe MAH  ms CHe MaH susah..wlaupom mcm2 yg CHe MaH tempuh kt skolah ni, tapi CHe MaH seronok dan bahagia sebab ade kluarga skolah mcm diorg smua...animated,gifrs sayang kt skolah tu sbb guru2, staff2 dan murid2 yg penyayang...huhu...terharu sgt2 smpai menitiskan air mata...animated,gifmaaf la..CHe MaH ni mudah menangis...bile sedih memang menangis,..bile gmbire pom bleh menangis jugak...bile geram dn skit hati pom menangis dan bile truja dan terharu pom nangis jugak..nk buat cmne..org yg minat seni ni trlampau mcm tu lah jadinye..trlalu sensitif..trlalu emosional..gif,avatar,animatedemosinya trlalu halus..bkn x cube nak ubah..dh cube byk kali..masih jgk xdapat2..huhu..I'M TRYING GUYS...huhu..animated,gif

Selepas balik dr skolah..CHe MaH mntk tolong kakak CHe MaH kt sini merangkap jiran serumah CHe MaH..Kak Ain namenye..naseb baek la K.ain sanggup nk tolong hntarkan sbbnye..CHe MaH xdpt nk tumpang kwn housemate tu..ade sbb2 trtentu yg xdpt dielakkan..kitorg mmg tngh rncang nk p pukui brpe ke IPOH da ptg td..TAPI tibe2..ade org call.." ni sape ni?? awk ke yg call sy pg td??" upe2nye pak cik teksi yg CHe MaH call pg td tp xdpt2 tu yg call...CHe MaH pom pe lg tnye la serba lanjut pasal esok nk p cmne pe smua..naseb baek la..inilah KASIH SAYANG ALLAH...SUBHANAALLAH..naseb baek jgk pak cik ALIAS tu nmpak cara prcakapannye baik2 smuanye..die snggup p hantar CHe MaH ke IPG IPOH dan hantar balik CHe MaH ke rumah smula..dgn harga RM ***..xpela..klu ikutkan mahal la klu CHe MaH sorg2 yg naik teksi tu..dah nk buat cmne..xde org yg sudi nk p nga CHe MaH..ececece...xdela..dh mmg CHe MaH sorg2 dr Parit ni dpt temuduga SPP kt IPG IPOH...redha jela..hehe..
Semoga selamat semuanye esok..dan smoga soalan2 yg ditanye CHe MaH dpt jawab dgn sebaik mungkin..huhu..InsyaALLAH...

YA ALLAH..hikmah ape yg KAU mahu tunjukkan kpdku YA ALLAH..gif,avatar,animated,emotionaku redha dgn segala ape yg telah berlaku,,,gif,avatar,animatedAku tahu KAU lebih mengetahui sgala2nya..kalau CHe MaH x tulis dlm blog ni pom,ALLAH dh tahu pom..malah ALLAH lebih mengetahui segala yg tersirat ape lagi yg tersurat..huhu..kalau inilah dugaan dan ujian drpMU utk menguji aku..aku redha Ya ALLAH...hanya KAU sahaja yg dapat membalas sgalanya...aku serahkn sgalanya hanya padamu..animated,gif

Jika org menyakitiku, org mngkhianatiku, menghinaku, berbuat kejahatan ke atasku..hanya KAU shj YA ALLAH  YANG MAHA BERKUASA  dan MAHA ADIL mengadili semua itu..aku tahu KAU sentiasa adil terhadap hamba2MU...

KEPERCAYAANKU terhadap KEKUASAANMU dan KEYAKINANKU terhadap KEADILANMU menjadikan aku lebih tenang menghadapi sgala cabaran hidup..aku serahkan sgalanya hnya pdMU...biar KAU shj YA ALLAH yg menentukan jln hidupku...huhu gif,avatar,animated

~ ape yg CHe MaH dapat simpulkan drp SEJARAH HARI INI..setiap dugaan yg datang tu adalah TANDA KASIH SAYANG ALLAH terhadap hamba2NYA..CHe MaH prcaya ape yg brlaku hari ni adelah satu ujian yg CHe MaH brjaya hadapi dgn tenang..bile dh tenang, barulah akn wujud prtolongan2 yg x diduga drp ALLAH..ssungguhnya..hati akan tenang bile mengingati ALLAH..smoga ALLAH kuatkan semangat ini utk hadapi dugaan yg mendatang...semoga KASIH SAYANG ALLAH xkn pernah pudar trhadap diriku..amin...INSYA ALLAH...~



TATA..animated,gif

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi