Friday, July 22, 2011

Engagement??



~ Salam semua..tgk tajuk entri mesti korang ingat CHe MaH nak tunang kan?kan?kan?? hahaha..memang pom..tapi xtau lg bile..gif,avatar,animated,emotiontp dlm ms trdekat ni jgk la...tak TAHUN NI atau TAHUN DEPAN...animated,gifaisemennnn..cik pakwe dh mule kelam kabut..takut CHe MaH terlepas..animated,gifhahahaha...animated,gifmklumlah ramai yg mengusik dn mengorat..hahaha..tibe2 perah santan kt sini..kuikuikui animated,gif~

~ Bile dah cik pakwe ckp cmtu..pe lagi..CHe MaH mule la risau + kelam kabut + gelisah + bimbang dan mcm2 lagi la....gif,avatar,animated,emotionxtau la knape..sampai termimpi2 benda2 yg pelik2..gif,avatar,animatedish ish ish...help me..help me..animated,gifms tu la rindu sgt kt UMMI, ABAH dan adik bradik yg lain..huhuhu...animated,gifnak balekkkkkkk....hanya Allah je yg tahu perasaan CHe MaH sekarang ni...alahaiii...xkan la pasal tunang pom dh jd cmni CHe MaH oiii??? ni belom masuk lagi bab kawen..huhu..kalau nak kawen nanti, lagi la CHe MaH menggelabah...waaaaaaa...arghhhhhh...gif,avatar,animated~

~ Dalam mase yg same, xsabar2 nk pakai kete..wahhhh...cepatla kete datangggg...animated,animated,gif,gif,avatar,emotionCHe MaH kempunan ni..huhuhu...animated,animated,gif,gif,avatar,emotion,dancemy MYVI will coming soon after raye agaknye...huhu..saborrrrr je leeee...aishhhh...CHe MaH perlu sabar menghadapi semua cabaran hidup ni..YES YES YES..I CAN DO IT...YES YES YES...biaq pi la org nak mengata aku ka, nak menghina aku ka, nak memandang rendah kt aku ka, nak mengumpat aku ka...lantak hang pa la...ADE AKU KESAH??? dosa hangpa tanggung sendiri..pahala hangpa dapat free kat aku..insyaAllah...hahaha..yela..ade jgkla yg xpuas hati nga kite..biaselah lumrah kehidupan...ade yg suke dan xsuke kat kite..kne la hadapi dan teruskan hidup...huhu..~

~ Berbalik pasal TUNANG lak..CHe MaH rase..CHe MaH perlu dah prepare awai2..biarlah bile2 pom..asalkan kite dh prepare awai2..CHe MaH ni jenis yg xsuke tangguh2kan kerja...tula sebabnye bile cik pakwe ckp nak tunang, CHe MaH mule kelam kabut sbb mmg xsangka pom...gif,avatar,animatedhuhuhu..kalau die ckp awai2, bleh jgk CHe MaH prepare sket2 terutama wang simpanan la..nak TUNANG ke nak KAWEN..duit kene prepare le..xkan buat persiapan cam seposen je kan..knelah prepare betoi2..walaupom tunang..preparation semestinye perlu..huhu..~


~ Duk dalam bilik sorang2 tanpa menghiraukan sape2..CHe MaH mencarilah pe yg patot dlm SUMBER INTERNET...ni haa..yg biase korang explore kan..hihi ~






..dan mcm2 lg..
yela..smbil2 duk cr mklumat pasal TUNANG..knela prepare jgk maklumat pasal KAWEN...sambil menyelam minum air..huhuhu..sambil duk mencari-cari info dan maklumat pasal TUNANG dan KAWEN, hati CHe MaH tengah runsing dan berdebor tahap gaban...gif,avatar,animatedpe nak jadi nga aku ni..  mcm tu pom nak berdebar ke..mcm nak hadapi peperiksaan dan temuduga lak...kahkahkahkah...cari punye cari..jumpe blog2 yg berkaitan dgn TUNANG DAN KAWEN..alhamdulillah...animated,gifCHe MaH teruja sgt2 bile dpt bace blog2 cmni..diorg kongsi2kan pengalaman diorg drp preparation tuk TUNANG sehingga lah diorg dah nak KAWEN..bagusla..org lain yg bace leh contohi diorg punye persediaan..ade jgk blog2 yg berkaitan dgn kad kawen, butik pengantin, hantaran dan sebagainye..banyak lagi la..CHe MaH pom ape lagi, follow la blog2 diorg tu smua tuk panduan nnt..hehe..kalau nak senaraikan kt sini, banyakla jugak belog2 yg CHe MaH suke follow..hehe..pade sape2 yg nak TUNANG DAN KAWEN..leh la klik belog2 di bawah ni..tgk dan bacela pe yg patot..hehe ~


~ Setakat ini , belog dan laman2 ini je yg CHe MaH sempat cari..nanti kalau ade lagi, CHe MaH kongsi lagi yek..kdg2 kite perlu belajar daripada org lain yg lebih berpengalaman jgk jika kita tahu kte ni masih lagi mude dan tiada pengalaman..kne sedar diri dn cermin diri kite slalu dan muhasabah diri jgn lupe..jgnla sesekali kite menjadi ego dan sombong dgn org lain..kerana kemungkinan org yg kite pandang rendah tu sbenarnye lagi mulia dan baik di pandangan Allah..same2la kite berusaha utk mndapatkan ilmu dimana2 sahaja supaya diri kita sntiasa brsedia menghadapi pelbagai cabaran dan ujian yg mendatang...insyaAllah...~

~ Untuk persiapan TUNANG yg xtahu bile..cik pakwe ni saje nak buat sepraisss laa...huhu... aishhhh...mmg kalut la CHe MaH yg memang dah KALUT sejak azali lagi..huhu...mulai skrg, CHe MaH ngah prepare pasal budget dulu..tapi sebelum tu CHe MaH kne list dulu pe yg perlu tuk TUNANG nnt..barulah kite leh buat anggaran belanjawan..cehwahhh..bajet 2011..hahaha..nnt CHe MaH pikio dulu yek..huhu...smoga sgala urusan dipermudahkan oleh Allah..insyaAllah..~

animated,gif

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi