Sunday, July 8, 2012

CHeckLisTs FoR My E-DaY Part 2 (Bajet)


As salam semua...CM dah buat bajet tuk E-day..hehe..sje je nk kongsi kt sini..kot2 leh jd panduan tuk org lain kan..hehe..ni hanya prancangan je..mungkin ade perubahan lak pasni..hehe..ape pom kte ikut mane yg leh ikut..harga barang2 yg dirancang tu kadang2 akan ade perubahan same ade mahal atau murah..smua tu brgantung pada citarasa masing2 la kan..hehe..bg CM, ape yg diharapkan moga2 majlis ini akan berjalan dgn lancar dan diberkati..xperlu berlebih-lebihan..dan xperlu menunjuk-nunjuk kt org lain..lebh baik bersederhana je..lagipom ni kan majlis tunang..kalau boleh nk buat kecik2 je..xnak heboh2 sgt..cukup lah org2 trtentu je tahu..hehe..tapi CM post kt sini bukan nk heboh2 ke ape..ni hanyalah perancangan je..sbg kenangan dn pengalaman CM dalam mnguruskn majlis ni..CM sje abadikan dlm blog CM punye..hehe..



BAJET TUNANG
No Item Budget
1 Utama
Catering (RM 8.00 x 100 org) 800
Pelamin 150
Baju Tunang 150
Veil 100
Kasut 50
Accessories 200
Jumlah 1450
2 Tetamu
Doorgift (RM 2.00 x 100 org) 200
Jumlah 200
3 Hantaran
Cincin Mr Tunang + potpurri 150
Kek/cupcakes 100
Sirih Junjung 50
T-shirt dan jeans/kain for nikah 100
Songkok dan sejadah 150
Coklat 80
Kuih/Manisan 50
Hiasan sampingan 100
Alas Hantaran (RM 4.00 x 7) 30
Jumlah 810
4 Extra
Fotografer 50
Hiasan Luaran 50
Jumlah 100
Jumlah keseluruhan RM2,560
Anggaran keseluruhan RM2,600





Bajet CM xdela mahal sgt mcm org2 lain...hehe..cukup la tu tuk buat kecik2 je..hehe..smoga majlis ni berjalan dgn lancar dn diberkati Allah..harap2 pas majlis ni, persediaan tuk majlis akad nikah dn prsandingan berjalan dengan lancar dan sebaik mungkin..insyaAllah..amin..

TATA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi