Sunday, July 22, 2012

CHeckLisTs FoR My E-DaY Part 3


As salam semua..alhamdulillah ari ni dah hari kedua kita brpuase..syukur sgt2 dpt jalani ibadah puase dan ibadah2 yg lain dgn baik ari ni..arap2 esok lg baik drp ari ni..insyaAllah..puase tetap puase, prsiapan tuk tunang kne jugak go on..hehe.. setelah buat prbincangan dgn family, CM ingat nk buat skali majlis tunang nga majlis bertandang abg sulung CM..harap2 smuanye brjalan sperti ape yg dirancang..kali ni kenalah tukar tema..sebulan yg lepas, CM bincang nga cik abg, nk buat tema ni..apple green + light purple



Bincang punye bincang pe semua..nak kena tukar tema biar seiring dgn tema majlis abg..hehe..kitorg dh bincang nk buat tema kaler apple green + gold



lebih kurang camtu la kot kaler tema tu..hehe..insyaAllah..kite hanya merancang, kalau Allah izinkan, jadila tema kaler di atas ni..hehe..

Kalau dah tukar tema...warna baju pom kene tukar gak la..hehe..E-day checklist yg lepas leh tengok kt sini ye..( tekan sini ) 

CM ingat nk beli online je kot baju tunang..nk sewa lak, mcm nk kawen je..budgetnye xnakla mahal sgt..kalau nk DIY lak, yg nak kena buat , UMMI CM la..kesian lak kt die..die dah la nk kena jahit baju raye satu family..lebih baik CM beli online je atau usha  kt butik2 baju..setakat ni CM survey baju dalam tenet dan facebook jela..hehe..kepada tuan empunya photo, hamba mohon maap ye jika x bgtau sumber kt sini sbb byk sgt gambar yg dah di simpan dlm folder tu, xtau dr mane sumbernye..ape pom thanks a lot ats sumber yg dikongsikan...hehe..ade yg diambil drp ATOK GOOGLE..hehe..ni baru amik dlm tenet, x p kt butik baju blom lg..mcm2 jenis baju sampai rabun mata dbuatnya nk pilih yg mane satu..huhu..jom tengok nak?? jom jom jom..

yg ni ok jgk..tapi corak maniknye bukan warna GOLD..huhu

yg ni pom same..sygnye maniknye bukan warna GOLD..kalau xde baju dah, pilih je xkisah ade warna GOLD ke tidak..huhu


fesyen baju ni pom cntik..harga pom cantik..hehe




cik abg suke CM pilih baju ni..emm..nnt nk pertimbangkan dulu la..hehe..tp baju ni bukan utk dijual..kalau nk jugak kena buat sndiri la..huhu

yg ni ok jgk..sbb corak bunganye ade sikit warna GOLD..

haa..ni la bajunye yg CM ingat nk beli..tapi xtau lg..harga pom ok..ade jgk warna GOLD coraknye..

baju ni lak cik abg suke CM pakai..tapi ni warna puteh..die kata sesuai la baju cmni utk CM..corak  manik dah warna GOLD, cume warna baju tu je kne tukar..huhu


haaa...tu diaaa...tu baru sikit..huhu..rabun mata heh nak pilih..padahal nk tunang je pom..kuikuikuikui..ingat HAZIMAH, sederhana sudah..huhu..xpyh lebeh2 ye CM..hehe..

OK, baju dalam proses..yg list lain pom masih lg pending..nk kene tunggu gaji dulu baru leh beli..insyaAllah..

a.  tema                          - settle
b.   baju                         - pending
c.   Veil                          - pending
d.   Tudung                   - pending
e.   Shoes                       - pending  (xperlu kot)
f.   Make up                 - DIY (maybe my sis yg make up)
g.   Photographer        - DIY (ingat nk suh my sis je amik gambar)
h.   Mini dais  - yg ni pom settle sebab tumpang pelamin abg je..hehe
i.   Handbouquet         - DIY (barang2 xbeli lagi)
j.  Alas Dulang hantaran    - pending (GOLD + silver)
k.   Dulang hantaran       - (dah ade..kakak punye dulu..hehe)
l.  Doorgift/favors (dlm 100 org) - pending (xtau lagi nak bagi ape)
m.  Food/catering  - yg ni nk kena settle nga abg..share nga die la nnt..hehe
n.  Baju for him            - pending (die ckp nk buat baju raye thn ni)
o.  Samping                    - pending 
p.  Table centerpice     - DIY (perlu ke?? tgk la nnt)  xperlu kot
q.  Accessories          - pending
r.  Hantarans
      * Ring n potpurri                    - pending
      * Chocolates                            - pending
     * Cupcake /cakes                    - pending (cik abg ckp xperlu kot)
       * kuih muih/cheese tart          - pending
        * songkok dan sejadah           - pending
        * Sireh junjung                       - pending
        * baju t-shirt dan jeans                  - pending atau
        * kain bju melayu for nikah  - pending 
        * hiasan hantarans                  - pending



~ Emm ok la..nnt CM update lg pasal ni k..doakan smuanye brjalan lancar ye kawan2..insyaAllah..amin~

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi