Tuesday, July 30, 2013

KaD KahWin ADLiMaH


As salam semua..

alhamdulillah..kad kawen kami dah siap pada bulan 6 lg..
saje settle awal2..
tambah2 lg ade promotion..
so grab la awal2 sbelum trlambat..hehe

Pengalaman cari vendor kad kahwin ni mcm2 ade..

1.kad impian

yang ni bergantung pada diri masing-masing..
bagi CM, CM ade impian utk memiliki kad kahwin yang CM nak dan ada sentimental value..hihi
of course la because this card may be the only one W-Card that I have in my life..dengan izin Allah jua..
so, xsalah kalau kite nak kad kahwin yg lain drp yg lain dan yg penting KITA SUKA SANGAT2 kad tu...hihi
sebelum CM cari vendor, CM tetapkan dulu kad yg macamane yg CM nak..ni antara kad impian CM..

a.kad kahwin 3D pop-up card





b.kad kahwin facebook



c.kad kahwin iphone




d.kad kahwin pasport





e. kad kahwin buku tulis







2.Nilai Harga Kad

Ok, pas decide kad impian..bandingkan harga setiap kad impian tu..dan biar la bersesuaian dgn jenis design dan UKURLAH DI BAJU SENDIRI..huhu..
yg ni mesti kene amik kisah sebab kita kena sedar tahap ekonomi kite di tahap yg mane..
jgn la pilih kad yg menyebabkan kite terkapai2 nk cari duit nak bayar kad2 tu..
nk nilai harga kad ni kena rileks dan tenang je..
tak boleh dipaksa2 atau terdesak..
yg penting kita kena ingat dan tetapkan dlm hati kita yang kad impian ni bkn nak menunjuk2 kat orang lain tapi ianya adalah salah satu yang akan menjadi kenangan manis buat kita dan pasangan sepanjang menguruskan majlis bahagia dlm hidup..yes.this is more important k..


3.Cari Vendor yang pelbagai

Next, ape lagi..kenala..research byk2 dalam kamus GOOGLE or usha2 dalam FACEBOOK pasal vendor kad kahwin ni..
ape yg penting, kite kenalah rajin search dan cuba cari vendor yang ramai pembeli dan berkualiti produknye..
dah rase nk berkomitmen dgn vendor tu kenalah rajin2 kan diri utk bertanye atau email..
kalau die balas, maknanya dia sudi melayan karenah kita dan kena tgk die pandai layan customer ke x..hehe
sebab nnt nk mintak tawaran harga yg menarik kan kena lah nilai jugak vendor tu jenis cmne...hehe..tu sudah semestinye..

4.Bincang dengan tunang/pasangan

Dah usha2 mcm2 jenis vendor kad kahwin, kenalah bincang dgn en tunang atau bakal pasangan anda..hehe
yg ni kite kena bincang jgk walaupun mjlis belah CM dan kami decide buat kad kahwin asing2..
ceritakan ape saje yang kite dah search tentang vendor kad kawen kt en tunang supaya die leh bg pendapat dan membuka jalan utk kite memilih yg mane yg ssuai..hehe..
that's will make the relationship become stronger and he will know what you want and same with you..
actually, kite leh nilai sejauh mane en tunang leh pandu kite buat keputusan yg terbaik...hehe

5.Tetapkan keputusan

Pas bincang,leh la pilih mane yg sesuai dan bertepatan dgn apa yg kite nak..
Ingat, pas buat keputusan kena tanye en tunang atau pasangan sekali lagi sama ade  ok ke tak..
utk kepastian membuat pilihan yg terbaik..hehe


AND THEN...FINALLY..

CM decide nk pilih KAD BENTUK IPHONE..sebabnye....haaa...ni mmg sentimental value jgk..

actually, OUR LOVE BEGINS FROM HANDPHONE..

yes..mesti ade yg xcaye kan..bg yg x alami la..hehe

Kami bertemu melalui enset..
Kami mula berkawan pom melalui enset..
dan akhirnya Kami bercinta pom melalui enset..
dan yang paling peliknye, Kami DECLARE atau MULA BERKAPEL pom melalui enset..tanpa tengok diri masing2 face to face..hihi (naseb baik la..huhu)

ALHAMDULILLAH..mungkin ini dinamakan JODOH DARIPADA ALLAH..

So, sebab tu la CM decide nk buat KAD KAHWIN BENTUK HADPHONE/IPHONE sbgai tanda kenangan yang tersangat manis utk KAMI BERDUA..hihi..

Next..
CM dah decide nak pilih vendor KAD KAHWIN ON9 utk KAD KAHWIN ADLIMAH..hihi
sebabnye..

  • leh design bentuk iphone
  • harga berpatutan
  • layanan servis bagus
  • ikut kehendak pelanggan
  • sabar melayan macam2 karenah pelanggan mcm CM ni (banyak perubahan masa design kad)
  • harga pom leh dirunding
  • design kad yg kreatif dan cantik
  • boleh terima pendapat pelanggan dengan baik
  • kad dihantar terus ke rumah..hehe..(sebab negeri jiran sebelah je..hihi)


DAN INI LAH HASILNYA...








SYUKUR ALHAMDULILLAH..
ase mcm xcaye pom ade bile pegang kad kahwin sndiri..
sebelum ni duk pegang kad kahwin org lain je kan..
hehe..dan ase x percaye jgk sbb kad yg slama ni CM impikan, CM berjaya jadikannye kenyataan..
ALHAMDULILLAH...hehe
kad yg kreatif dan unik..
COZ I LIKE ART AND DESIGN VERY MUCH..

ok la..dh pjg lebar duk cerita pasal kad kahwin..hehe..
kepada sesiapa yg bakal berkahwin, smoga leh jadi inspirasi buat korang...in sya Allah..
DEAR READERS..PLEASE PRAY FOR US..THANKS..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi