Tuesday, October 4, 2011

RaGaM MuRiDKu 1




Life Quotes

~ SaLaM...hai semua..haaa...topik hangat ari ni nk ceghite pasal ank murid awok...haiiii....animated,gifmcm2 perangai deme2 ni...sorg mcm tu, sorg mcm ni...xlarat awok nk layan...gif,avatar,animated,emotionaishhh...sabor je le...animated,gifawok bukannye xtahan, tp kdg2 awok maleh nk amik kire prangai deme2 ni...ye le budok2...hahaha...memang la deme2 ni budok2 lgi...aisemen.. deme2 mmg mcm2 karenah sbb wujud drp mcm2 keluarga...hahahha...memang lerrr....sejak awok mgajor deme2 ni, awok mmg rs kelainan la..mcm2 yg lainnye..mule2 tu nk jd kejutan budaye pom ade..ye le..sbb sbelum ni awok praktikum pom kt skolah kt terengganu...jd lain sunggoh budaye kt tempat awok dgn kt tempat org ni...lain tempat lainlah perangai dan situasinye..animated,gif~

ni sebahagian drp ank murid awok..awok ni guru kelas deme..huhu
~ Ragam murid yg matang sbg peguam bela..hahahaaha~

~Dialog 1 :..~

Murid( yg ni mmg kuat mngadu) : Cikgu, ade org ckp cikgu suke mendera..
Cikgu :Yeke..sape yg ckp?
Murid : Syafiqah (bukan name sebenar) die ckp cikgu suke seksa budak..
Cikgu : &*%#@..animated,gifxpe la..biar lah die nk ckp ape pom..cikgu xkisah..(dlm hati rase brdebor..takut2 kne saman...nauzubillah...huhu)

Beberapa minit kemudian...dtg la 2 org murid thn 4 masuk ke kelas thn 2 di mane awok tgh mengajor...

~Dialog 2 :...~

Murid (pembela Syafiqah) : (duk bisik2 nga Syafiqah yg sembunyi kt belakang dei..) Cikgu..sy mintak maaf cikgu..(smbil pegang tgn awok n cium..) gif,avatar,animated*awok pom xpaham..pe salah die lak ni..*
Cikgu : apehal lak dgn kamu ni Athirah (bukan name sebenar)??
Murid : Saya mintak maaf cikgu..Syafiqah tak bermaksud nak cakap mcm tu kt cikgu..huhu(sambil buat muka sedih..) Die tak sengaje..huhu
Cikgu : yela..nape kamu yg kne mintak maaf lak?? mane si Syafiqahnye..(sambil buat2 tak nampak Syafiqah yg ade kt belakang Athirah..) Kalau die rase die yg buat salah, die la yg mintak maaf..nape org lain lak yg dtg mntak maaf...animated,gifishhh kamu ni..mcm2 la..cikgu kan tgh mengajor ni..huhu..
Murid : Ok ok la cikgu, kite sambung esok lak ye..bye cikgu..
Cikgu : (sambil menggeleng2 kepala...) * mcm2 la kome ni...huhu*

~ ni peristiwa brlaku ari ni..yg lepah2 tu byk lg..nnt awok ceghite lain kali yek..hehe..alkisahnye peristiwa di atas tu brmule bile awok merotan murid2 thn 4 sbb x siap keje rumah yg awok bg selama 4 hari...awok suh deme2 ni buat latihan yg awok bagitau siap2 sebelum awok p kursus 4 hari minggu lepas..tp yg si murid ni yg manje ni mmg langsung  tak buat...memang awok marah le..animated,giftapi bukan die sorg le yg xbuat..ade ramai lagi yg xbuat..bile dh kene rotan, si Zainal (bukan name sebenar) ni mule le menitiskan air mata..yg lain kne rotan jugak xdela menangis pom..dgr kate cikgu2 yg lain, mmg budak tu manjanye trlebeh mengalahkan pmpuan..hahaha...kne jentik sikit pom dh nangis..mcm2 la murid2 awok ni...hahaha...kdg2 kelakar pom ade..gif,avatar,animated..Awok bile dh deme2 tak buat khoje, mmg xde kompromi..animated,gifxleh nk manje2 kan sgt deme2 ni haa...lg dimanjekan, mkin mnjadi-jadi...lebeh baik awok ajar deme2 ni sekali sekala...nampak garang tak??hahhaa... lgpom awok mmg dh dpt lampu hijau drp mak bapak deme...huhu...~

~ Ni lak ragam murid yg kuat mengadu..~

Murid : Cikgu, Natasha(bukan name sebenar) jeling kat saye cikgu..
Cikgu : Laa..die mnjeling pom kamu nk mengadu ke??mcm2 la kamu ni..ish ish ish..sakit ke kalau die menjeling kt kamu??animated,gif
Murid : Tak pom..tapi saye geram la cikgu..
Cikgu : Kalau cmtu kamu p ckp kt die yg kamu geram kt die..dahhh..kuat mngadu betol la kamu ni..huhuanimated,gif

Esoknye pulak...

Murid : Cikgu,Natasha(bukan name sebenar) jelir lidah kt saye cikgu..
Cikgu : %#*&@  gif,avatar,animated(sambil geleng2 kepala)..
Murid : Cikgu, nape cikgu diam??huhu..Natasha tu selalu buat mcm tu kt sy cikgu..
Cikgu : Aniela oii.. (bukan name sebenar) biarlah die nk buat cmtu pom..kamu sakit ke die buat cmtu kt kamu??animated,gif
Murid : Sakit la cikgu..sakit hati...huhu..
Cikgu : ok la..nnt cikgu nasihatkn die ye..puas hati??dahhh...p masuk kelass....mcm2 la kome ni..huhu..
~ mcm2 ragam diorg ni..aishh...gif,avatar,animatedkalau nk ceghite, tak abisla entri ni nanti..lenkali CHe MaH ceghite lagi..thanks kepada yg membaca shingga habis..love u all..gif,avatar,animatedhehe...ape pom ragam diorg, gif,avatar,animatedCHe MaH brsyukur krn brpeluang mnjadi cikgu diorg..krn diorg jugak la CHe MaH peroleh rzeki drp ALLAH S.W.T..ye la..kalau diorg xde, CHe MaH nk mengajar cmne..hehe...kdg2 prngai2 diorg ni bleh ceriakn hidup CHe MaH di sekolah ni..animated,gifhehe..wlaupun CHe MaH ni masih bujang dn xde anak lg, CHe MaH x rase keseorangan di negeri Perak ni sbb diorg ade,,,animated,gifsyukur sgt2 ats sgala kurniaan drp Allah..wlaupom diorg mcm tu, prangai mcm2..diorg jugak tahu mghormati guru2 diorg..gif,avatar,animatedwlaupom kdg2 diorg sengaje xbuat keje skolah..diorg tahu diorg malas nk buat...tu la sikap malas yg ade dlm stiap murid yg perlu dielakkan...animated,gifdh name manusia pom..mudah trpedaya dgn bisikan SYAITAN jika imannye GOYAH..huhu..animated,gifape pom THANK YOU ALLAH di ats sgala knangan ini..pngalaman ini...dn sgalanya...syukur ALHAMDULILLAH...smoga ALLAH memberi CHe MaH kekuatan utk CHe MaH terus bersabar dgn karenah2 dan ragam2 murid yg pelbagai...animated,gifhuhu..animated,gifINSYA ALLAH...~




Life Quotes
TATA animated,gif

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi