Tuesday, January 8, 2013

CHecKLiSt W-DaY (PaRT 1)


As salam semua..sihat?? CM doakan smua yg bace post ni sihat2 smuanye..in sya Allah..
Nengok tajuknye dah tau pe yg CM nak post kt sini..
Majlis Nikah dan Sanding dlm tahun ni jgk..cume tarikh tak konfem lg..
ape pom CM dan en tunang dah kne prepare sket2 dr awal..
kne buat la mane yg leh buat dulu smentara menanti kputusan femili ttg tarikh kawen tu..
arap2 tarikh yg kami cadangkan ssuai dan xde masalah..in sya Allah..


CM dah start buat checklist kawen ni sblum tunang lg tau..
alang2 buat checklist tunang,sje je la gatai tangan buat checklist kawen lak..hihi
cume asyik kne ubah2 je la sbb buat awal2 kan..ade je la perubahan sbb bincang dgn femili..
so, ari ni CM nk post checklist yg utama je dulu k..
kite buat checklist ni supaya xde benda yg trtinggal..
smuanye kte nk kne setel kan dgn sebaik mungkin..
checklist ni leh jd panduan utk kite bertindak..
CM ade jgk buat checklist ni ikut bulan2 supaya nnt kte tau pe nak buat setiap bulan..
dah kene mule berjimat cermat da skrg.huhu..
ape pom checklist ni mgkin akan berubah mengikut keadaan dan bajet..
arap2 smuanye brjalan dgn lancar..amin


  • brg hantaran
bag (xtau lg jd ke x)
tafsir al-quran
tasbih
dompet dan tali pinggang
alat mandian
set perfume
songkok
baju melayu
kain samping songket trganu
cincin abg
pulut semangat
sirih junjung

  • kursus kawen
  • butik pengantin
pakej pengantin
pelamin
bilik pengantin
tempat makan beradap
baju sanding 1
baju sanding 2

  • HIV test
  • fotografer
  • kad kawen
  • dokumen2 kawen
borang permohonan nikah drp jabatan agama
borang permohonan bermastautin
borang pengakuan bujang  drp imam/majikan
borang pengesahan wali

  • homestay
  • tok kadi
  • catering
  • doorgift
beg
mini kalendar
bekas jar atau bekas ape2
kurma - dalam bekas
kismis -bdalam bekas
kacang tanah dalam bekas
gajus dalam bekas
badam dalam bekas
uncang 
tasbih dalam uncang
sejadah mini 

  • guest book
  • hiasan hantaran
bunga-bungaan
reben
renda permata
renda biasa
rama2
hiasan sampingan
bakul2
polistrin
kertas pembalut

  • bunga tgn
nikah
sanding

  • kanopi
  • sistem PA dan DJ
  • pulut kunyit
  • bunga manggar
  • bunga pahar
  • bunga telur
VIP
tetamu belah en tunang

  • tanda jalan
  • bunting


setakat ni xde yg smpat siap lg ye..bersih lagi checklist ni..hehe
hantaran, guestbook dan bunga tangan ingat nak DIY sndiri je..
so, kenala cari idea kt dlm tenet..dan cube design sndiri..
sblum ni dh byk CM cari dlm tenet n kumpulkan dalm 1 folder..alhamdulillah senang keje..
tengok balik pe yg dh disimpan sbelum ni..seronok dan pening nk buat kputusan nk pilih yg mane..
smua cantik2..hehe
skrg ni ngah survey2 nk tgk kad kawen, bunting dan doorgift kt tenet dan FB..sje je survey baru la leh pilih yg terbaik dan berpatutan..hehe..
kalau bleh nk yg sederhana je..xnak la membazir lak..cukupla majlis selamat dan diberkati serta femili dan tetamu gembira..hehe..in sya Allah
ok la..TATA


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi