Sunday, March 10, 2013

DIY GUeSTBooK


LAGI 4 BULAN NAK KAWEN...cuak cuak cuak ke bebeh..


As salam..ari ni CM nk update pasal W-DaY Guestbook.. 

what is that?? 
Guestbook ni actually ucapan, pesanan , nasihat atau penghargaan tetamu utk pengantin baru yg diabadikan dalam buku, kertas dan dlm macam2 bentuk..contohnye mcm ni la..



sumber inspirasi : cujen.blogspot.com







sumber inspirasi : warna-i.blogspot.com


Is that important??
For some brides or grooms that is important to them as a sweet memory from their friends in their W-day..

Bagi CM lak..klu ikutkan hati mmg nak jgk para tetamu tulis sesuatu dlm satu buku atau kertas sbgai kenangan ms CM kawen serta ucapan dan pesanan atau nasihat utk CM dan bakal suami..
terutama nasihat drp kawan2 yg dh berkahwin dan dh beranak pinak..
bagi sestengah org, ade yg ckp x brape pnting pom..ade betulnye jgk..
tak kisahlah ape pndapat org..
yg pnting kalau kte nak buat, just do that..xpyh pikir ape org nk ckp..
sbb kte yg beli dan sediakan buku tu with our own money..hehe

CM ingat klu sempat CM akan DIY sndiri Guestbook utk majlis CM..
So..what we need to do the beautiful and special guestbook??

Firstly..CM akan suruh beberapa org yg akan jaga sudut Gusetbook..sbb klu xde org jaga cmne nk berjalan dgn lancar..

1. photografer
2. pelayan tetamu

Dlm guestbook CM nnt tu nk kena ade ape ek??

1. Gambar penulis atau tetamu yang bg ucapan.. (gambar ni akan diletak kmudian slepas dicuci..Ingat nk gune kamera polaroid..tp filem die teramat la mahal..pengsan*)

ni la kamera polaroid..harga standard rm 400++

ni la yg mahal..filem plaroid ni..harga sekeping RM 1.00 ++ (arghh pengsan)

2. Gambar tu nnt akan di rename mengikut nombor..gambar amik dgn telefon pintar je..hehe

3. Para tetamu akan tulis atas satu kertas yg berwarna warni..dan belakang kertas tu akan ditulis nombor yg same pd gmbr yg telah dirakam td..




4. Kertas yg ditulis akan ditampal di dalam CM's Guestbook..
Guestbook tu nnt nk kne hias dpn , dalam dan belakang..ni CM akan DIY sndiri je..

5.Jadi, CM hanya perlu sediakan kertas yg berwarna warni dan pen warna warni je la kot...hihi..kesimpulannye..(hahahaha)

So, idea bagus la sgt kan..hahaha..
xpe2 kte hanya merancang, nnt lain lak jadinye klu ade perubahan..hihi..
sekurang-kurangnye ade idea yg bernas kt situ..
ok la..nnt CM update lg pasal kesudahan guestbook ni..hihi..
smoga brjalan dgn lancar...amin ya rabb..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi