Monday, August 25, 2014

DiaRi KeLaHiRaN ARSYAD Part 2

baby development


Doaku untuk anakku

" Ya Allah peliharalah anak ini selama ia berada diatas muka bumi ini dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhan-Mu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. Ya Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia dengan rupa yang baik, dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu. Ya Allah, mudahkanlah perjalanan dalam kehidupannya,murahkanlah rezekinya.
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal. Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam."


As salam semua..CM nak sambung balik pasal kelahiran my first baby..
untuk hari yang kedua..CM still lagi rasa sakit kontraksi tu dan makin kuat rasanye..kadang2 ase nak nangis pom ade sbb x tahan asenye..tambah2 lagi bila sakit kontraksi tu dtg kerap sgt..sampai nak mkn pom x lalu..nak p kencing n berak pom ase sakit..tapi nak x nak memang kena hadapi smua tu kalau dah nk hampir bersalin..anggap je sakit cmne pom tu adelah penghapus dosa2 yang telah kite buat slama ni..
CM cube tenangkan diri dan motivasikan diri sndiri bila kena hadapi sakit kontraksi tu sorang2..hubby hanya leh masuk tgk CM wktu time melawat je..kdg2 time bukan waktu melawat hubby masuk jgk tp sekejap je la..huhu..bila hubby ade die leh tolong gosok2 n urut2kan belakang CM..lega sket sakit tu bile hubby wat cmtu..kite pom ase beban sakit tu kurang sket bile ade org disisi..huhu..

Ya ALLAH..sakitku ini hanya KAU sahaja Yang Maha Mengetahui..tabahkanlah hatiku dan beri kekuatan untukku hadapi semua ini..aku tahu sakit ini hanya sementara sahaja Ya Allah..

smua bakal ibu dan ibu2 yg nak hampir bersalin pasti rase pe yg CM rase skrg..tp kdg2 rase sakit tu x same utk smua org..mungkin rase tu brbeza2 mengikut kemampuan masing2..Allah x kan membebankan ssuatu itu melebihi kemampuan hamba2NYA..hanya Allah sahaja yang tahu apa yg terbaik utk setiap hamba2NYA..bagi CM jika inilah yg trbaik dan trpaksa CM hadapi,CM redha dan lalui ujian ini dgn tenang..demi melahirkan seorang ummat Nabi Muhammad S.A.W dan seorang hamba Allah..

Rase kontraksi makin lama mkin menyakitkan sampai nak tdo pom x lena..huhu..setiap 4-5 jam,nurse akan dtg kt katil CM utk check suhu badan,tekanan darah dan degupan jantung baby..kdg2 die check graf kontraksi..nurse n doktor jgk ade pesan suh check bukaan kalau rase kontraksi mkin kuat atau pecah air ketuban..

CM minta nurse check bukaan..tapi bukaan still lagi 1 cm..Ya Allah..sakit kontraksi tu mcm dh xtertahan dah tp bukaan hanya 1 cm je??huhu..sabar jela kan..mungkin inilah ujian utk CM hadapi..tambah2 lagi ni kan anak sulung,.mungkin bukaan atau jalan masih lagi xbukak..tunggu punye tunggu sebelah malam lak masih lagi 1 cm..huhu..CM cuba kuatkan kaki utk rajinkan diri utk berjalan dan baca doa Nabi Yunus banyak kali dan zikir2 serta selawat..semoga amalan ni dapat cepatkan bukaan..huhu

Hubby xputus2 bagi semangat dan nasihat supaya CM bersabar..huhu..TERIMA KASIH ABANG..sbb slalu brsama syg utk hadapi susah senang brsama..semoga Allah memberkati hidup abang selalu,,huhu..

1 comment:

  1. ANDA DITAG DI BLOG SAYA. http://tsumikihajira.blogspot.com/2014/09/liebster-award-6-by-cik-kee.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi

SeGaLaNya UnTuKMu..AbaH dan Ummi